''Türkiye trenin altında kaldı''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, AB Komisyonunun, limanların ve hava alanlarının Kıbrıs Rum kesiminin kullanımına açılmamasını gerekçe göstererek, müzakerelerin 8 başlıkta durdurulması talebini, "çirkin bir at pazarlığı ve ahlaksız bir teklif" olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Aygün, "Tren kazası olmadı ama beklendiği gibi, Türkiye trenin altında kaldı" dedi.

Aygün yaptığı yazılı açıklamada, 'Kıbrıs şartının' her müzakerede Türkiye'nin önüne konulacağının artık bir sır olmaktan çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ne kadar diplomatik dil kullansalar da, gerçek düşüncelerini gizlemeleri mümkün değil. Mızrak çuvala girmiyor. Niyetleri Kıbrıs'ı Türkiye'nin elinden almak. Türkiye (vermem) dediği sürece, Avrupa Birliği rayında daha çok kaza olacak. Avrupa Birliğinin Türkiye'yi almaya niyeti yok. Olmayacak da... Olmayacak bir duaya amin diyerek, ardı ardına ödün vermek, yetmedi Kıbrıs'ı feda etmek mümkün mü? Değilse, kaza nedeniyle duran tren, olduğu yerde çakılıp kalacak. Hiçbir şey olmamış gibi etrafa gülücükler yağdırmak Türkiye'ye yakışmaz. Aklımızı başımıza alalım. AB, bir rüya olmaktan çoktan çıktı. Bunun adı karabasan."