Türkiye Ukrayna Maçı Kaç Kaç Maç Skoru

Dünya Kupası Türkiye Ukrayna Maçı Kaç Kaç Canlı Maç Skoru Türkiye Ukrayna Maçı kaç Kaç Bitti Türkiye Ukrayna Canlı Maç Skoru Türkiye Ukrayna Maçı

Türkiye-Ukrayna 2018'de Rusya'da düzenlenecek finallere katılabilmek için karşı karşıya geliyor. Merakla beklenen Türkiye-Ukrayna maçı hakkında tüm detaylar..

A Milli Futbol Takımı'mız 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda yarın Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye-Ukrayna maçı 6 Ekim 2016 Perşembe günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 21.45'te başlayacak.

Türkiye-Ukrayna karşılaşması TV 8 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

11'LER

Türkiye (4-4-2) : (Kesin) Volkan Babacan - Şener, Hakan, Ömer, Caner, - Ozan, Mehmet Topal, Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor - Enes Ünal, Cenk.

Reklam
Reklam

Ukrayna (4-2-3-1) : Pyatov - Butko, Khacherıdı, Ordets, Sobol - Sydorchuk, Stepanenko - Yarmolenko, Zınchenko, Konoplyanka - Kovalenko

"BU KADRO DÜNYA KUPASINA GİDEMEZ"

KARŞILAŞMAYA ALMAN HAKEM

Türkiye'nin Ukrayna ile oynayacağı maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek.

Grafe’nin yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ile Holger Henschel yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak.

UKRAYNA İLE 7. RANDEVU

Daha önce Ukrayna ile 2006 Dünya Kupası Elemeri'nde Ersun Yanal yönetiminde karşılaşan A Milli Takım, ilk maçı Kadıköy’de 3-0 kaybetmiş, deplasmandaki maçı ise 1-0 kazanmıştı. Ukrayna karşısında hazırlık maçları ile birlikte toplam 6 karşılaşmaya çıkan A milli takım, 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. ukrayna filelerine 9 gol gönderen milliler, kendi ağlarında ise 5 gol gördü.

ADAY KADRO DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ve İzlanda maçları için açıklanan aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Onur Recep Kıvrak, Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı, Volkan Şen, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Hakan Kadir Balta, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin (Galatasaray), Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor (Borussia Dortmund), Olcay Şahan, Cenk Tosun (Beşiktaş), Mevlüt Erdinç (Metz), Yunus Mallı (Mainz 05), Enes Ünal (Twente)

Reklam
Reklam

Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamada, nükseden sakatlığı sonucunda artan ağrıları nedeniyle Hasan Ali Kaldırım'ın aday kadrodan çıkarıldığı, yerine Caner Erkin'in dahil edildiği belirtildi.

ARDA TURAN YİNE KADRODA YOK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna ve 9 Ekim'de İzlanda ile oynanacak maçların aday kadrosuna Arda Turan, Gökhan Gönül, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ı almadı. Terim, bu dört oyuncuyu Hırvatistan ile oynanan grubun ilk maçında da kadroya dahil etmemişti. Öte yandan, uzun süredir A Milli Takım'da yer almayan Ömer Toprak ise kadroda kendisine yer buldu.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Ukrayna maçının hazırlıklarını Fatih Terim liderliğinde Konya'da sürdürüyor.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Ukrayna maçının hazırlıklarını Fatih Terim liderliğinde Konya'da sürdürüyor.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde, Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana, izinli olan Caner Erkin, Hakan Çalhanoğlu ve Yunus Mallı katılmadı.

Fatih Terim, antrenman sırasında çalışmayı sık sık durdurarak oyuncularına uyarılarda bulundu. İdman, yenilenme koşusu ve açma-germe egzersizleriyle sona erdi.

Reklam
Reklam

ANDRIY SHEVCHENKO: GERİLİM DOLU BİR MAÇ OLACAK

Ukrayna Milli Takım Teknik Direktöre Andriy Shevchenko, oyuncu Yevhen Konoplyanka ile maçın oynanacağı statta basın toplantısı düzenledi.

Andriy Shevchenko, gazetecilerin Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, düzenlediği basın toplantısında kendisi hakkında iyi bir futbolcu olduğunu ve antrenörlük kariyerinde de iyi bir yere sahip olacağını söylediğini hatırlatması üzerine, Fatih Terim'e çok büyük saygı duyduğunu söyledi. Milan'da Fatih Terim'in antrenörü olduğunu hatırlatan Shevchenko, ''Son 15-20 yıl içinde kendisiyle dostluk ve arkadaşlık içindeydik. Antrenörlük yolunda baş koydum. Bu yolda iyi bir antrenör olmak sadece bana bağlı değil, ekibimle de bağlı.''dedi.

Shevchenko, yarın oynanacak maçın da gerilim dolu olacağını belirterek, ''Gerilim dolu maç olacağını söyleyebilirim. Türkiye, Ukrayna maçları, basit tempoda geçmeyen ve her zaman hızlı temposuyla ön plana çıkmıştır'' dedi.

Türkiye-Ukrayna maçına saatler kaldı... EURO 2016'ya son saniyede İzlanda karşısında alınan galibiyetle giden ancak prim tartışmaları ve gruplaşmalar sebebiyle başarısız bir turnuva geçiren A Milli Futbol Takımımız'da yeni hedef Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası... 2018'de Rusya'da organize edilecek olan Dünya Kupası için I Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında Hırvatistan'la deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Rakibimiz Ukrayna da aynı skorla İzlanda'yla içeride beraberlik elde etmişti.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE - UKRAYNA MAÇI CANLI / GRAFİKLİ ANLATIM

Türkiye-Ukrayna maçı detayları...

Türkiye-Ukrayna maçı 6 Ekim 2016 perşembe günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak. Saat 21.45'te başlayacak olan mücadele TV8'den naklen yayınlanacak.

Türkiye - Ukrayna maçı oranları

A Milli Takım'ın, Dünya Kupası Elemeleri'nde Ukrayna'yı misafir edeceği maçın İddaa oranları açıklandı.

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda mücadele veren A Milli Futbol Takımı'nın, Ukrayna'yı konuk edeceği maçın İddaa oranları resmen açıklandı.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşmada Ay-Yıldızlı ekibin galibiyetine 1.90 oran verildi.

Kritik mücadelenin beraberlikle sonuçlanmasının oranı 3.00 oldu.

Dünya futbolunun efsane ismi Andriy Shevchenko'nun çalıştırdığı misafir takımın kazanma oranı ise 2.90 olarak belirlendi.

Muhtemel 11'ler:

Türkiye:

Volkan Babacan - Şener Özbayraklı - Ömer Toprak - Hakan Balta - Caner Erkin - Ozan Tufan - Mehmet Topal - Emre Mor - Hakan Çalhanoğlu - Volkan Şen - Cenk Tosun

Reklam
Reklam

Ukrayna:

Pyatov - Butko - Kucher - Rakitskiy - Sobol - Stepanenko - Zozulya - Yarmolenko - Zinchenko - Konoplyanka - Kovalenko

Ukrayna'nın başında tanıdık isim

Türkiye'nin rakibi Ukrayna'nın başında ise dünya futbolunun tanındık isimlerinden Andriy Shevchenko bulunuyor. Türkiye resmi maçlarda Ukrayna'yla son olaran 2006 Dünya Kupası elemelerinde karşı karşıya gelmiş. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmaYI 3-0 Ukrayna kazanmış, Shevchenko da 2 gol atmıştı. Yıldız oyuncunun maç içinde Servet Çetin'e attığı çalımlar uzun süre gündemden düşmemişti. Ukrayna'da oynanan maçı ise Tümer Metin'in golüyle Milli Takımımız kazanmış ve adını play off turuna yazdırmayı başarmıştı.

Türkiye-Ukrayna maçını Alman Grafe yönetecek

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda 6 Ekim 2016 Perşembe günü Ukrayna ile oynayacağı maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak müsabakada, Grafe’nin yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ile Holger Henschel yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak.

Reklam
Reklam

Caner Erkin A Milli Takım kadrosunda

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'da değişiklik yaparak Caner Erkin'i kadroya aldı.

A Milli Futbol Takımımızın 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Ukrayna ve İzlanda maçları için 30 Eylül'de açıklanan aday kadroda yer alan milli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, nükseden sakatlığı sonucu artan ağrıları nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Kaldırım'ın yerine Caner Erkin aday kadroya dahil edildi.

Türkiye Ukrayna’ya karşı üstün

Türkiye’nin bugüne kadar 6 kez mücadele etme şansı yakaladığı Ukrayna’ya karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor.

Türkiye’nin bugüne kadar 6 kez mücadele etme şansı yakaladığı Ukrayna’ya karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor.

İki ülkenin karşılaştığı 6 maçta, A Milli Takım 4 galibiyet alırken Ukranya ise 1 kez kazanabildi. 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Ay-Yıldızlılar, Ukrayna’yı 1996’da karşılaştığı ilk maçta 3-2 yenerken, 2012’deki son maçtan da 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Ukrayna filelerine 9 gol atan Türkiye kalesinde ise 5 gol gördü.

A Milli Takım Konya'da toplandı

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı kafilesi, maçın oynanacağı Konya'ya geldi.

Reklam
Reklam

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda 6 Ekim Perşembe günü saat 21.45 oynanacak karşılaşma öncesi Ramada Otel'de toplanacak olan A Milli Takım aday kadrosu oyuncularından Cenk Tosun, Olcay Şahan, Volkan Babacan ve Harun Tekin sabah saatlerinde tarifeli uçakla kente gelen ilk futbolcular oldu.

Öğle saatlerinde ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Emre Mor, Yasin Öztekin, Hakan Balta, Mevlüt Erdinç, Ömer Toprak, Enes Ünal ve Tolga Ciğerci'nin de aralarında bulunduğu bazı futbolcular tarifeli uçakla İstanbul'dan Konya'ya geldi.

Terim, aprondan bindiği özel araçla takımın toplanacağı otele giderken, aday kadroda bulunan bazı futbolcuların da Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya gelip kalacakları otele gittiği öğrenildi. Takım oyuncuları bugün akşam saatlerinde Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla Ukrayna maçının hazırlıklarına başlayacak.

A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin Ukrayna ile oynayacağı maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında birçok konuda açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

İşte Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları:

Gönül ister ki burada taktik teknik meselesi konuşalım ancak ne yazık ki başka konularla ilgilenmek zorunda kalıyoruz. Bunun öncesinde birkaç bir şey söyleyelim ondan sonra sorularınızı sorarsınız.

Türkiye Futbol Direktörlüğü kavramının ne olduğuna ilişkin sanırım bir kafa karışıklığı var. Burada fazla detay vermeye gerek yok ancak net anlaşılması için başka bir program yaptık. Önümüzdeki maçlar sonrası futbol federasyonunun kendi sayfasından Türkiye Futbol Direktörlüğü faaliyet raporunu yayınlayacağız. Böylece kafanızda oluşan soru işaretlerini kaldıracağız. Sizlerin maçtan maça gördüğünüz benim ve arkadaşılarımın akademik çalışmalarını böylece rahat bir şekilde göreceksiniz. Türk futbolunun gelişimi ve marka değerinin artması için fikri olan kim varsa bizzat herkese kapım açıktır.

"Ağzıma geleni söylememi istiyorlar"

"Buradaki emekçiler şu an söylediklerime alınmasınlar. Milli maç öncesi servis edilen, duyumla, yalanla ağzıma geleni söylememi istiyorsunuz. Ama beklentileri karşılayamayacağım. Planların bir parçası olmayacağım ve görevimin gerektirdiği gibi sağduyu ve sakinliği sürdürmeye çalışacağım. Son zamanlarda milli takım kadrosuna aldığım, almadığım oyuncularla ilgili haksızca ve karalayıcı ifadelerden üzüntü duydum. Ortaya atılan çirkin ithamlarla tek tek mücadele edeceğimden hiç şüpheniz olmasın. Ben gerekeni kendi açımdan söylemişken meselenin şahsi olmadığını dile getirmiştim. Bedelini ödemeyi göze almıştım. Sağduyu ve aklı selimden uzak karşıma çıkanlara, beni planlarının önünde görenlere, kendimi ve oyuncularımı yedirmem. Kadroya aldığım ya da almadığım oyuncularımın hakkını yedirmem."

"Kişisel değil"

"Bu sürecin sadece kişisel olmadığını, teknik adam kararı olduğunu, önümüzdeki günlerde daha net göreceğimizi düşünüyorum. Oyuncularım yapacakları mücadeleyle hem stat hem de ekran karşısındaki seyircilere milli duyguyu aktaracaktır. Sizin benden beklentiniz olduğunu gibi benim de sizden beklentilerim oluyor. Eleştirisini arkasında duranlar, tercih ve kararlarıma katılmasa da, kalbini kırdıklarımın başımın üstünde yeri var."

Bu akşam Türkiye Ukrayna A Milli maçı ekranlara damgasını vuracak. Dünya Kupası elemeleri 1. Tur Grup maçında bu akşam oynanacak Türkiye Ukrayna maçı için heyecan dorukta. Türkiye Ukrayna A milli maçı bu akşam heyecan seviyesi yüksek bir mücadeleye sahne olacak. Maç öncesinde sporseverler Türkiye Ukrayna maçının saat kaçta hangi kanalda olduğunu merak ediyorlardı. Dev mücadelenin canlı yayın bilgileri belli oldu. A Milli Takım ilk 11'i açıklandı ve sürpriz isimler var. Peki milli maç bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?

Dünya Kupası 2018 Avrupa Elemeleri 1.Tur Grup I maçında Türkiye, Konya'da Ukrayna'yı ağırlıyor. Bu akşam saat 21:45'te başlayacak Türkiye Ukrayna maçı TV 8'den canlı olarak yayınlanacak. A Milli Takım, Konya'da Ukrayna ile oynayacağı 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçı hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı antrenman ile tamamladı.

TERİM'DEN ENES ÜNAL SÜRPRİZİ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den Enes Ünal sürprizi... Saat 21:45'de Ukrayna ile karşılacak olan A Milli Takım'da Fatih Terim Enes Ünal'ı 11'e aldı.

İŞTE İLK 11'LER:

Volkan Babacan, Şener, Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner, Ozan, M.Topal, Emre Mor, H.Çalhanoğlu, Enes Ünal, Cenk Tosun

Enes Ünal, Twente forması ile başarılı bir performans sergileyip 6 gol 1 de asiste imza atmıştı.

UKRAYNA MUHTEMEL 11'İ

Pyatov - Butko - Kucher - Rakitskiy - Sobol - Stepanenko - Zozulya - Yarmolenko - Zinchenko - Konoplyanka - Kovalenko

Türkiye Ukrayna maçı ile Dünya Kupası 2018 Avrupa Elemeleri grubundaki ikinci maçına çıkacak. İlk maçında Hırvatistan ile 1-1 berabere kalan A Milliler; Fatih Terim'le kriz yaşayan Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'den yoksun olarak sahaya çıkacak. 'Türkiye - Ukrayna maçı hangi kanalda saat kaçta şifreli mi?' ve 'Türkiye-Ukrayna muhtemel 11'ler' bilgisi haber detayında..

Türkiye-Ukrayna maçına saatler kaldı... EURO 2016'ya son saniyede İzlanda karşısında alınan galibiyetle giden ancak prim tartışmaları ve gruplaşmalar sebebiyle başarısız bir turnuva geçiren A Milli Futbol Takımımız'da yeni hedef Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası...

2018'de Rusya'da organize edilecek olan Dünya Kupası için I Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında Hırvatistan'la deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Rakibimiz Ukrayna da aynı skorla İzlanda'yla içeride beraberlik elde etmişti.

Türkiye Ukrayna maçı saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Türkiye-Ukrayna maçı 6 Ekim 2016 Perşembe günü Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak. Saat 21.45'te başlayacak olan mücadele TV8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Atiker Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen son antrenmanda futbolcular, topla yaptıkları ısınma hareketleri ile çalışmalarına başladı. İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda futbolcular, çalışmalarına koşu ve ısınma hareketleri ile devam etti.

Türkiye 543. randevuda

A Milli Futbol Takımı, Ukrayna ile bu akşam yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci maçında 543. kez sahaya çıkacak - Milliler, 93 yıllık tarihinde yaptığı 542 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 213 kez rakiplerine yenildi.

A Milli Futbol Takımı, Ukrayna ile bu akşam Konya'da yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ikinci maçıyla 543. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 284'ü resmi, 258'i özel olmak üzere geride kalan 542 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 125 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 232'si deplasmanda, 231'i evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 711 gol attı, kalesinde 788 gol gördü. A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 542 karşılaşmanın 464'ünü Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde geride kalan 542 maç içinde birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Fatih Terim'le 129. milli heyecan

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Ukrayna ile bu akşam oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki ikinci maçta ay-yıldızlı ekibin başında 129. kez sahaya çıkacak - Milliler, Terim yönetiminde yaptığı 128 maçta, biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı, 31 kez yenildi, 192 gol atıp, kalesinde 133 gol gördü

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki ikinci maçta bu akşam Konya'da Ukrayna ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 129. müsabakasına çıkacak. A Milli Takım'da teknik direktörlüğün yanı sıra yeni dönemde Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla görev yapan Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor.

Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 128 maçta biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı. Ay-yıldızlı ekip, Terim'in saha kenarında yönettiği 65'i özel, 63'ü resmi maçlarda 31 kez berabere kaldı, 31 kez de mağlup oldu. Terim yönetiminde, 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 192 gol atan milliler, kalesinde ise 133 gol gördü.

Türkiye, Ukrayna ile 7. kez karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, Ukrayna ile yaptığı 6 maçtan 4'ünü kazandı, birini yitirdi - Geride kalan maçlarda 9 gol atan milliler, kalesinde 5 gol gördü. A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde bu akşamki rakibi Ukrayna ile daha önce 6 maç yaptı. Dördü özel, 2'si resmi olmak üzere geride kalan 6 maçta Türkiye, 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alırken, toplam 9 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü. Türkiye ile Ukrayna A milli takımlarının 1 Mayıs 1996'da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda yaptığı ilk karşılaşmayı ay-yıldızlı ekip 3-2 galip tamamladı. İki ülke milli takımları arasındaki ikinci maç 12 Şubat 2003'te İzmir Atatürk Stadı'nda oynandı ve taraflar özel karşılaşmada 0-0'lık eşitliği bozamadı.

Türkiye ile Ukrayna arasında 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 17 Kasım 2004'te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 3-0 kazandı. Taraflar bu maçın rövanşında 7 Eylül 2005 tarihinde Kiev'de karşılaştı. Türkiye, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı.

İki ülke milli takımları arasında 12 Ağustos 2009 tarihinde Kiev'de oynanan özel maçta kazanan taraf 3-0'lık sonuçla Türkiye oldu. Türkiye ile Ukrayna son alarak 5 Haziran 2012'de Almanya'da özel maçta karşılaştı. Milliler, Caner Erkin ve Mustafa Pektemek'in golleriyle müsabakayı 2-0 kazandı.

Ukrayna, Türkiye maçında 3 puan hedefliyor

Ukrayna Milli Takım Teknik Direktörü Andriy Shevchenko, “Yarınki maça galibiyet için çıkacağız. Galibiyet elde edersek bundan memnum olurum ama 1 puan alırsak da hayır demeyiz” dedi.

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde yarın Türkiye ile karşılaşacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Ukrayna Milli Takım Teknik Direktörü Andriy Shevchenko, maçın gerilim dolu geçeceğini ifade ederek, Türkiye - Ukrayna maçlarının basit bir tempoda oynanmadığını anımsattı. İki takım arasındaki maçların her zaman hızlı oyun ile ön plana çıktığını kaydeden Shevchenko, “Yarın maça galibiyet için çıkacağız. Galibiyet elde edersek bundan memnun olurum ama 1 puan alırsak, buna da hayır demeyiz. Zor bir gruptayız. Her rakip sahaya galip gelmek için çıkacak. O yüzden her alınan puan değerlidir" diye konuştu.

Fatih Terim'in Milan'dayken hocası olduğunu hatırlatan Shevchenko, "Fatih Terim'e çok büyük saygım var. Futbolculuk döneminde benim antrenörümdü. Son 15-20 yıl içerisinde dostluk ve arkadaşlık ilişkileri içerisindeyiz. Bu dönemde birbirimizle görüştük. Kendisine danıştığım konular oldu. Fatih Terim'in dediği gibi iyi bir antrenör olmak için ilerlemeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Arda Turan'ın kadroda olmamasının Ukrayna için nasıl bir fark oluşturur sorusuna Shevchenko, “Teknik direktörün kararına tartışacak bir durumum yok. Saygı gösteriyorum. Bunun haricinde Türk Milli Takımın çok yetenekli futbolcuları var. O yüzden bu konuda görüş belirtemeyeceğim” şeklinde cevap verdi.

Konoplyanka: "Galibiyetle ayrılacağımızdan eminim

Ukrayna Milli Takım oyuncusu Yevhen Konoplyanka ise, “Yarın ki maç için kendilerini hazır hissettiklerini belirterek, “Maçta olan tüm gücümü sarf edeceğim. Dikkatlice davranarak elimden geleni yapacağım. Yarın ki maçta kaç puan alacağımız önemli değil, biz kendi oyunumuzu ortaya koyarsak galibiyetle ayrılacağımızdan eminim” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Ukrayna Milli Takımı, Büyükşehir Belediye Stadyumunda ilk 15 dakikası basına açık olan çalışmayla hazırlıklarını tamamladı.