Türkiye Uluslararası Lakros Turnuvası Başladı

 Kuzey Amerika'nın "Kızılderili sporu" olarak bilinen lakros, Türkiye Lakros Birliği tarafından Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde 16 takımın katılımıyla başladı.

Kuzey Amerika'nın "Kızılderili sporu" olarak bilinen lakros, Türkiye Lakros Birliği tarafından Alanya Belediyesi'nin ev sahipliğinde 16 takımın katılımıyla başladı. Kestel Stadyumu'nda gerçekleşen Türkiye Uluslararası Lakros Turnuvası, 10 ayrı ülkeden 120 sporcunun katılımıyla start aldı. 6 Eylül'de sona erecek turnuva hakkında AA muhabirine konuşan Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, lakrosun kızılderili kabilelerin barıştan sonra oynadıkları bir oyun olduğunu söyledi. Uğur, daha sonra Amerika'da bunun bir spor haline getirildiğini belirterek, lakrosun dünyada yayıldığını kaydetti. Türkiye Lakros Milli Takımı Antrenörü Patrick Dougherty ise futbol, basketbol ve hokey karışımı lakrosun ilk olarak Kuzey Amerika yerlileri tarafından oynandığını söyledi. Lakrosun Türk halkının isteklerine uygun bir spor olduğunu dile getiren Dougherty, "Lakros, Kızılderelilerin icat ettiği ve Kuzey Amerika'da erkeklerde 10, kadınlarda 12 oyuncunun olduğu hokey benzeri fileli sopalarla oynanan akıl ve ruh dolu bir spor. Lakros, futbol kurallarıyla hemen hemen aynı" dedi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de lakros takımlarının olduğunu ifade eden Dougherty, bu tür organizasyonlarla da Türkiye'ye bu sporu tanıtmak ve anlatmak istediklerini belirtti. Lakrosun bilinirliğinin yeni olmasına rağmen uluslararası arenada başarılı sonuçlar aldıklarını kaydeden Dougherty "Geçen ay Amerika'daki dünya kupasına katıldık. İkinci olduk. Başarılı bir performans gösterdik. Takımlar bazında ise 3 ve 4. sıralara kadar yükseldik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: