Türkiye Üzerinde Oynanan Oyunlar

Siyaset ve çıkarları için yalan yazmayı mubah sanıyorlar.

Yalan da dur-durak tanımıyorlar.

Siyaset ve çıkarları için yalan yazmayı mubah sanıyorlar.

Sakarya’da bazı gazetelerin genel yayın müdürlüğünü yapan bazı zatlar ve köşe yazarları da AK Parti iktidarı ve Belediyelerinden nemalandıkları içinde Taksim gezi parkında halk direnişini görmemezlikten gelip yalan yanlış yazarak Sakarya halkını yanılmaya çalıyorlar.

Sakarya basını ve Sakarya halkı bu kişileri çok iyi tanıyor.

Onun içinde ne gazeteleri okunuyor ne de haber siteleri rağbet görmüyor.

Reklam almak için kapı kapı gezmek zorunda kalıyorlar.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Türkiye halkı çok tehlikeyi bir oyundan döndü.

İmamından eski AKP milletvekiline kadar herkes camide içki içilmedi dese de, bile bile yalan söylemeyi sürdürüyorlar.

Başörtülüler bize kimse saldırmadı dese de yine bile bile yalan söylemeyi sürdürüyorlar.

Erdoğan yasadışı Esenboğa mitinginde "camide içki" iftirasına sarıldı. Oysa Egemen Bağış bizzat camiye gidip, müezzinden bilgi almış.

AKP Sakarya eski Milletvekili Süleyman Gündüz Cami de içki yalanını nasıl anlatıyor.

Salı günü haberleri okuyunca camiye uğrayıp gerçeği öğrenmek istedim.

Bunun üzerine Çarşamba günü Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'ne gittim diyor.

Camiye vardığımda dışarıda korumalar vardı. İçeriye girdim, Caminin içinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yetkililerden bilgi alıyordu. Ben de yanlarına yaklaştım ve dinlemeye başladım. Cami müezzini Fuat Yıldırım olayları yeniden yaşar gibi anlattı. Ayrıca tümünün görsel kayıtlarını yapmış.

Cumartesi ve Pazar akşamı Dolmabahçe'de biriken göstericilere polis müdahale edince bir grup camiye sığınmak zorunda kalmış. İlk gün yeterli bir zaman bulunduğu için ayakkabıları çıkartarak camiye girmişler.

Reklam
Reklam

İkinci gün müdahalenin şiddet dozu arttığı için göstericiler can havliyle ayakkabılarını çıkartmadan cami kapısının anahtarını kırarak içeri girmişler. Müezzin Fuat Bey göstericileri sakinleştirmiş, yaralananlara camide tedavi imkânı tanımış. Ne alkol alan ve ne de içen bir kişi görmemiş.

Polislerle konuşmuş ve ortalık sakinleşince göstericileri camiden sükûnetle çıkartmış. Son cemaat mahfilindeki pencerede ezik bir bira kutusu kalmış. Oraya nasıl bırakıldığını görmemiş. Olay özetle böyle gelişmiş.

Bu olayı tarihi bir kırılma anı olarak niteleyen Gündüz yazısına, “Müezzin Fuat Yıldırım davranışının bu ülkeyi nasıl bir tehlikeden kurtardığının farkında değil. Bunu tahrik yöntemi olarak kullanmaya kalkanların da ülkeyi nasıl bir tehlikenin eşiğine getirdiklerinin” şeklinde devam etti.

Şimdi Sakarya’da yayın yapan bazı haber site yöneticilerine soruyorum?

Süleyman Gündüz beyde mi yalan söylüyor?

Din düşmanları gibi göstermek için kıvranıyorlar ama nafile. Taksim'de Miraç Kandili ve Cuma Namazı ile dizlerinin bağı çözüldü, kalakaldılar.

Reklam
Reklam

Medyada herkes yazıp söylüyor:

AKP'liler Erdoğan'ı uyarmalı; Türkiye normale dönmeli!

Kim bu AKP'liler?

Yani kim Erdoğan'a itidale çağıracak?

Bu boşa bir çağrı değil mi?

Çünkü...

Biliyoruz ki...

Başbakan; Küfreden gençlik benim gençliğim olamaz" Bu durumda Kamer Genç'e küfreden AKP'li Zeyid Arslan kimin milletvekili oluyor?

Bunları ifade edenler Erdoğan'ı sağduyuya çağırabilirler mi?

Yıllardır mağduriyeti oynayanlar aslında mağdur değil zalim olduklarının iyice anlaşılmasının telaşı içerisinde sürekli zulüm yapıyorlar.

Yollar kesik, Hürriyetler gasp ediliyor. Tomalar, biber gazları, panzerler, plastik mermiler iktidar yanlılarına selam durmak için mi alındı?

Bu halk bu gençlik; Molotof kokteylleriyle değil, kitaplar, çiçeklerle, uygar dünyada eşi görülmemiş bir eylem gerçekleştiriyor. “yeter söz milletindir” diyor. Türk halkı “ulusal bir silkinişle narkozdan kurtuluyor.”

Gezi Parkı’nda yaşananlar, baskılara, kirli ve kimliksiz siyasete tepkinin bir patlaması değil mi sizce?

GÜNÜN SÖZÜ: “Gazetecilik, birilerinin yazılmasını istemediklerini yazıp basmaktır. Geri kalana Halkla İlişkiler denir.” George Orwell”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz