Türkiye uzun vadede üzülebilir

LEFKOŞA (İHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Mersin Üniversitesi Senato üyelerini kabul etti. 34 kişiden oluşan Rektör Prof. Dr. Uğur Oral başkanlığındaki heyet, Denktaş'a mücadelesinde destek verdiklerini belirtti.

Emperyalizme, Atatürk tarafından ilk durdurulduğu yer olan Sakarya'dan sonra, ikinci "dur" denecek yerin "yeşil hat" olacağına işaret eden Prof.Oral, KKTC bayrağı, şehitlik toprağı ve Kıbıs fidanlarının üniversite kampüsünde ilelebet yaşayacağını açıkladı.
Soykırım hareketini önlediğini anımsatan Denktaş ise, "Aramızda egemen iki eşit devletin olduğu bir barış yapamazsak, bu yapay bir barış olur" dedi.

Reklam
Reklam

Denktaş, "'Kurucu devlet' demişler, kurduğumuz birşey yok. 9 bin sayfa, 'Alelacele kabul ediniz' denmekte. Biz bile bunun bizi nereye götüreceğini bilmiyoruz. 19 yıl sonra 1960'a dönüş kaçınılmaz olacaktır. Türkiye'nin müdahalesi kağıt üzerinde kalacaktır. Rumlar'ın böyle bir anlaşmaya da ihtiyacı yoktur. Anlaşma, AB-Kıbrıs anlaşmasıdır" diye konuştu.

Yaptıkları anlaşmaya koruyucu hükümlerin girmesi gerektiğini belirten Denktaş, "'Bunlar protokolle hallolur' denmektedir. Türkiye'den etkili bir propaganda vardır. Ada'daki Türkiye kökenlilere yöneliktir. Türkiye, uzun vadede, bu gidişten üzülebilir. Referandumdan dengeli ve hayırlı bir sonuç çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Denktaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin müdahalesi kağıt üzerinde kalabilir. Bazı Yunan ve Rum diplomatlar, 10 yılda Kıbrıs'ın Rumlaştırılabileceğini söylemektedir. Türkiye ve KKTC'de halk 'Evet' ve 'Hayır'cılar olarak ikiye bölünmüştür. Bundan yabancı güçler istifade edecektir. Oynanan mega oyundur. Annan Planı, Türkiye'yi Kıbrıs'tan çıkarma planıdır"

Reklam
Reklam