Türkiye Ve Balkanların Kardeşliği Pekişiyor

Amerika, Avrupa ve Balkan ülkelerinde 11 şubesi bulunan Boşnak Kültür Birliği (BKB) ile Rumeli Dernekleri...

Amerika, Avrupa ve Balkan ülkelerinde 11 şubesi bulunan Boşnak Kültür Birliği (BKB) ile Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) arasında çalışma, dostluk ve kardeşlik protokolü imzalandı.

Balkanlar ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel, sosyal iş birliğini artırmak için BKB ve RUDEF birlikte çalışma kararı aldı. RUDEF genel merkezinde düzenlenen protokol töreninde konuşan RUDEF Genel Başkanı Şuayip Toprak, "İki sivil toplum kuruluşunun ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda iş birliğini artırmayı hedefliyoruz. Balkanlar ile Türkiye arasındaki bağların güçlendirilmesini istiyoruz. Bir dostluk köprüsü kuracağız" dedi.

Reklam
Reklam

BKB Başkanı Yahya Fetahovic ise bu iş birliğinin kalıcı olmasını istediklerini belirterek, "Derneğimizin merkezi Sırbistan Novi Pazarda şehrindedir. Bu iş birliği Türkiye'deki kardeşlerimiz ile birlikte kardeşliğimizi pekiştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Toprak ve Fetahovic, kardeşlik protokolünü imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: