Türkiye Wushu Federasyonu Seçimlerine Doğru

Türkiye Wushu Federasyonu’nun 4 Kasım’da yapılacak 2. Olağan Genel Kurul Seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Kürşat...

Türkiye Wushu Federasyonu’nun 4 Kasım’da yapılacak 2. Olağan Genel Kurul Seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Kürşat Ramazan Özdemir, bugün gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki şubesinde gerçekleştirilen toplantıda, genel seçim öncesi bilgi verildi. Wushu’nun konseptinin çok güzel olduğunu, Wushu sporunu, başkan olması için ilk teklif geldiğinde duyduğunu belirten Özdemir, “Ben başkanlığın ve idareciliğin ekip işi olduğuna inanıyorum. Öncelikli ilk hedefimiz okullardır. Amacımız okullarımızda genel bir tarama yaptırıp, Wushu sporuna yönelik kurslar açtırmak. Federasyon olarak hocaların parasını biz verelim ve o okullarda yetişecek genç nesillere bu sporları yayalım” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

500 milyona yakın Çin’linin Wushu sporu yaptığını ve Çinlilerin Wushu’ya çok önem gösterdiklerini vurgulayan Özdemir, “Türkiye Wushu Federasyonundan, Çin’e giden arkadaşlarımız Bakanlar gibi karşılanıyor. Çinliler bu sporu o kadar önemsiyorlar ki, Wushuyu Çin nüfusunun yüzde yirmisi yapıyor. Yakında Çin Wushu’yu olimpik sporlar arasına sokacak. Böyle olunca bizim de Wushu adına iyi bir ekiple bu işi uluslar arası camiada temsil edecek, temsil gücü olabilecek, hakemiyle, heyetiyle iyi bir ekip kurmamız gerek” şeklinde konuştu.

Basın toplantısında yer alan emekli SAT komandosu Namık Ekin de Uzakdoğu sporlarına Türkiye’de ilk başlayan biri olarak, Özdemir’e destek vereceğini belirtti.

4 Kasım’da yapılacak olan Wushu Federasyonu 2.Olağan Genel Seçimleri’nde doğru olanın kazanacağını belirten Özdemir, daha sonra toplantıyı sonlandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: