Türkiye, yabancı irade kuşatmasında

AMASYA (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ekonomide ve dış politikada büyük sıkıntı olduğunu belirterek, "Türkiye, ekonomik ve dış politika anlamında yabancı irade kuşatmasındadır. Bu hükümet, 'yoksulun, garibin hükümeti olacağım ' deyip tuzu kuruların hükümeti olmuştur" dedi.

Samsun'dan karayolu ile Amasya'ya gelen DYP lideri Mehmet Ağar, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Gökmedrese Camii'nden Amasya Belediyesi'ne kadar halkı selamlayarak yürüyen Ağar, Amasya Belediyesi'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Reklam
Reklam

Bu hükümetin tuzu kuruların hükümeti olduğunu ifade eden Ağar, "Seçimin dönüm noktası olacak. Merkez sağ iktidarlar bugüne kadar hiç gayri milli olmadı. Ekonomide ve dış politikada böylesine bir sıkıntı var. Bu seçimlerde Türkiye üzerinde hesabı olanların arzuladıklarını taşeronluk haline getirenlerin tasfiye edilmesi lazım. Ders verilmesi lazım. Bu gidişe bir dur demek lazım. Türkiye'de emeklisi, memuru, esnafı, çiftçisi, işadamı, hepsi sıkıntı içinde. Ekonomi politikalarının kime yaradığına bakmak lazım. Bu politikalar nerede yazılıyor, içinde millet var mı yok mu bakmak lazım. Türkiye, bu seçimlerde ihtar vermeli. Aksi taktirde bu vurdumduymazlık devam edecek. Türkiye, ekonomik ve dış politika anlamında yabancı irade kuşatmasındadır. Türkiye bu dar çemberi yırtıp aşacak güçtedir. Bu hükümet yoksulun garibin hükümeti olacağım deyip tuzu kuruların hükümeti olmuştur. Bu politikalar devam ettiği sürece alt gelir gruplarının devam etme şansı yoktur" dedi.
Ağar, konuşmasının ardından Sultan Beyazıd Camii'nde Cuma Namazı'nı kıldı.

Reklam
Reklam