'Türkiye yargı alanında inanılmaz reformlar yaptı'

İstanbul AA- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'nin yargı alanında inanılmaz reformlar gerçekleştirdiğini söyledi. "Ceza Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları ve Polis Gözetimi Semineri"nde konuşan Wilson, kendisinin Türkiye'yi anlamak için Atatürk'ün 1928 yılında parlamentoda yaptığı konuşmayı hatırladığını dile getiren Wilson, Atatürk'ün Nutuk'ta Türkiye Cumhuriyeti Devleti için temel gördüğü prensipleri aktardığını kaydetti.

Wilson, Atatürk'ün "Bir ülkenin refahı ve mutluluğu, hak ve adalet konusunda yerleşik bir düzenin kurulması ve asayişin sağlanması ile mümkündür" dediğini hatırlatarak, kendi ülkesinde de "herkes için adalet ve özgürlük ilkesinden" ayrılmadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye uluslararası standartlara ve AB'ye yaklaştıkça, Atatürk'ün 80 yıl önce tanımladığı ilkelerin ve yargının öneminin daha iyi anlaşıldığını dile getiren Wilson, "Dünyanın gözleri Türkiye'de yargının üzerinde. Reformları nasıl kabul ettiğiniz, nasıl büyük bir süratle bu reformları çıkardığınız ve dünyada büyük bir tehlike olan
teröre rağmen Türkiye'nin hangi yönde ilerlediği izleniyor.

Türkiye yargı alanında inanılmaz reformlar gerçekleştirdi. DGM'ler kaldırıldı, devlete karşı suçlar kaldırıldı, işkence iddialarıyla ilgili davalar artık doğrudan görülebiliyor. Türkiye artık bölgesel istinaf mahkemeleri kurmaya hazırlanıyor. Türkiye çapraz sorgulamaya alternatif çözüm yollarını yargı sistemine sokmaya çalışıyor. Biz bu
başarıları alkışlıyoruz. Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğimiz gibi, yargı reformunun devamını da destekliyoruz"dedi.