Türkiye, yeni hükümet kurulan Bosna-Hersek'e desteğini teyit etti

Bosna-Hersek'te bugün kurulan yeni hükümeti tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyen Türkiye, Bosna-Hersek’e her alanda yardım...

Bosna-Hersek'te bugün kurulan yeni hükümeti tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyen Türkiye, Bosna-Hersek’e her alanda yardım ve destek sağlama yönündeki taahhüdünü bir kez daha yineledi.
Dışişleri Bakanlığı Nöbetçi Memurluğundan yapılan yazılı açıklamada Bosna-Hersek Temsilciler Meclisi’nin bugünkü oturumunda, 3 Ekim 2010 seçimlerinde başarılı olan altı siyasi parti liderinin 28 Aralık 2011 tarihinde üzerinde uzlaşıya vardıkları Bakan ve Bakan Yardımcılıkları dağılımının onaylanarak, Vyekoslav Bevanda başkanlığındaki Bosna-Hersek’in altıncı hükümetinin resmen kurulmuş olmasını büyük bir memnuniyetle karşılandı. Açıklamada daha sonra şöyle denildi: "Yeni hükümete, kendisini bekleyen sınamalarla baş etme ve uzun süredir ihtiyaç duyulan reformları hayata geçirme hususundaki çalışmalarında başarılar diliyor, Bosna-Hersek’e her alanda yardım ve destek sağlama yönündeki taahhüdümüzü bir kez daha teyid ediyoruz."
Öte yandan açıklamada Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak üyesi Bakir İzetbegoviç'in, 14-16 Şubat 2012 tarihlerinde Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştireceği ifade edilerek, "İzetbegoviç, bu ziyareti çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanı sıra Sayın Bakanımızla da iki ülkeyi ilgilendiren konular ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında kapsamlı görüş alış-verişinde bulunacaktır. İzetbegoviç, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker ile de temaslarda bulunacak, bu vesileyle, iki ülke ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve Bosna-Hersek’e yönelik Türk yatırımlarının artırılması imkanları üzerinde durulacaktır." denildi.
Açıklada Türkiye'nin, Balkanlar’da kalıcı barış ve istikrar için Bosna-Hersek’le ilişkilerine büyük önem atfettiği, dost ve kardeş Bosna-Hersek halkının refah ve esenliğinin artırılması hususunda bu ülkeyle yakın işbirliği ve dayanışma içinde hareket ettiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz