Türkiye Yol İş Sendikası'ndan 'taşeron İşçi' Açıklaması

Türkiye Yol-İş Sendikası Kastamonu 2 Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün, taşeronluğun çalışanların işini ve aşını...

Türkiye Yol-İş Sendikası Kastamonu 2 Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün, taşeronluğun çalışanların işini ve aşını tehdit etme noktasına geldiğini belirtti.

Türkiye Yol Yapı İnşaat İşçileri Sendikası, Kastamonu'da taşeron işçi çalıştırılmasına ilişkin bir toplantı düzenledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği önünde yapılan toplantıya çok sayıda işçi destek verdi. Sendikanın Kastamonu 2 nolu şube başkanı Sadık Düzgün, taşeronluğun çalışanların işini ve aşını tehdit etme noktasına geldiğini belirterek, uzun müzakereler sonucunda 5 bin genç işçinin kadroya alınması, toplu iş sözleşmesinden yararlanması ve ikinci ücret skalasının gündeme geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Öte yandan Kastamonu 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çelik de, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasında, müdürlükte 447 taşeron işçi olduğunu kaydetti. Çelik, taşeron işçilerin sorunlarının giderilmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: