'türkiye’de 2012 Yılı Çin Kültür Etkinlikleri' Ankara’da Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’de 2012 Yılı Çin Kültür” etkinlikleri gala gecesi ile...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’de 2012 Yılı Çin Kültür” etkinlikleri gala gecesi ile başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara ile Pekin arasındaki dostluk her geçen gün artmaktadır” dedi.

Ulus Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen galaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Pekin Belediye Başkan Yardımcısı Xia Zhanyi, Çin Ankara Büyükelçiği Müsteşarı, belediye bürokratları ile Çinli ve Ankaralı başta olmak üzere çok sayıda konuk katıldı. Pekin’den gelen sanat ve akrobasi grupları büyük ilgi gördü. Gala programından önce Başkan Gökçek ile Pekin Belediye Başkan Yardımcısı Xia Zhanyi, tiyatro sergi salonunda düzenlenen “Pekin Cazibe” adlı fotoğraf sergisini gezdiler. Galada konuşan Gökçek, “Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında karşılıklı olarak düzenlenen Kültür Yılının ilk ayağı olan Türkiye’de 2012 Çin Kültür Yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen ve belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen kardeş şehrimiz Pekin Belediyesinin hazırladığı gala programına hoş geldiniz” dedi.

Reklam
Reklam

“ANKARA İLE PEKİN ARASINDAKİ DOSTLUK HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR”

Başkan Gökçek, Ankara ile kardeş kent Pekin arasındaki ilişkilerin ve dostluğun her geçen gün gelişerek arttığına dikkat çekerek, “Ortak işbirliğimizle karşılıklı olarak birbirimizin tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmaktayız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Gökçek, “İnanıyorum ki Pekin’le dostluğumuz bundan böyle de her alanda artarak devam edecek ve halklarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesini artması yönünde yapacağımız işbirliği çok yararlı neticeler verecektir. Aynı şekilde biz de gelecek yılda Çin’de Türk Kültür Yılı kapsamında düzenlenecek faaliyetlerle Pekin halkına Ankara’nın kültürünü, sanatını ve folklorunu tanıtacak organizasyonlar gerçekleştirmeyi arzuluyoruz” dedi.

Galada konuşan Pekin Belediye Başkan Vekili Xia Zhanyi, Türkiye’de Pekin gösterisini izlemekten ve “Cazibe Pekin” fotoğraf sergisine katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Öncelikle Pekin Belediyesi adına Sayın Gökçek ve değerli misafirlerimize selamlarımı sunuyorum. Bu faaliyete büyük destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin doğal yapısı, tarihi özelliği ve parlak kültürü olan bir ülke olduğunu ifade eden Zhanyi, 1971 yılında iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulduktan sonra, ikili ilişkilerin sağlıklı bir şekilde geliştiğini kaydetti. Zhanyi, 1990 yılında kardeş kent olan iki Başkent’in kültür, turizm ve şehircilik gibi alanlarda çeşitli işbirliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’de Çin Kültür Yılı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiği ifade eden Zhanyi, “Bu faaliyetler hem ülkelerimizin hem de kentlerimizin dostluğunu gösteriyor. Umarım ki sanatçılarımızın gösterileri ve fotoğraf sergimiz ile Ankaralılar yakından Çin kültürünü yaşayabilirler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çin’den gelen Pekin Opera ve Bale Tiyatrosu ile Çin Akrobasi Topluluklarının Başkent’lilere müzikten dansa, kungfudan savaş gösterisine, tabak çevirmeden akrobasiye kadar sundukları ilginç gösterilerle büyük beğeni topladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: