Türkiye'de atom bombası var mı? Gül açıkladı!

Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ü görmek için bekleyenler izdihama neden oldu.

Tarihi Bosnalı Salih Efendi Konağı'nda öğle yemeği yiyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ü görmek için bekleyenler izdihama neden oldu.

Gül, ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili MHP'li Zihni Aldırmaz'ı makamında ziyaret etti. Aldırmaz, Gül'e, gümüş bir yüzüğün yanı sıra, kentin altın anahtarı ve heykel şeklindeki amblemini sundu.

Burada bir gazetecinin, "ABD yetkilileri, İncirlik Üssü'nde 98 tane atom bombası olduğunu dile getirdi. İncirlik'te atom bombası var ise bunların kontrolü bizde mi?' şeklindeki sorusunu değerlendiren Gül, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Bunlar farklı ve çok teknik konular. Türkiye üzerindeki bütün tesisler, Türk yetkililerinin kontrolündedir. Türk yetkililerin kontrolünde olmayan Türkiye'de herhangi bir askeri varlık konusu olamaz."

Bir gazeteci, "Başbakan'ın milyarlık mal varlığı.." diye soruya başlayan bir gazetecinin sözünü keserek, "Dur,dur, onlar siyasetçilerin işi" diyerek konuya girmedi.

Gül, Adana'da yıllardır bitmeyen Metro inşaatıyla ilgili soruya ise, "Büyük şehirlerin büyük sorunları ve projeleri vardır. Kronikleşmiş sorunları vardır. Hep birlikte hareket edilerek bunlar çözülecektir. Adana'nın bütün sorunlarıyla ilgili bilgi alıyorum. Onların gereğini ve takibini yapacağım" dedi.

DHA