Türkiye'de Ekmek Israfı-Samsun Valisi Aksoy: "Türkiye Genelinde Üretilen Ekmeğin Yüzde 5.9'u Israfedilirken, Samsun'da Bu Oran Yüzde 14.6'dır"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Türkiye genelinde üretilen ekmeğin yüzde 5.9'u israf edilirken, Samsun'da bu oran yüzde 14.6'dır" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Türkiye genelinde üretilen ekmeğin yüzde 5.9'u israf edilirken, Samsun'da bu oran yüzde 14.6'dır" dedi.

Vali Aksoy, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) başlattığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında düzenlenen basın toplantısında, Devlet Planlama Teşkilatı ve Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre, Türkiye'de temel besinin, ekmek ve diğer tahıl ürünleri olduğu belirtildi.

Tahıla dayalı beslenmenin baskın olduğu Türkiye'de her yıl 37 milyar ekmek üretildiğini, bu üretimin 35 milyarının tüketildiğini, 2 milyar ekmeğin ise israf edildiğini anlatan Vali Aksoy, israf edilen ekmeğin yılda 700 milyon dolar kayba neden olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Samsun'da yılda 90 bin 661 ton ekmek üretildiğini ifade eden Aksoy, Samsun'da 11 bin 606 ton ekmeğin israf edildiğini söyledi.

-Samsun'da üretilen ekmeğin yüzde 14.6'sı israf ediliyor-

Samsun'da israf edilen ekmek oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu bildiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde üretilen ekmeğin yüzde 5.9'u israf edilirken, Samsun'da bu oran yüzde 14.6'dır. İlimizde ekmek israfı Türkiye ortalamasının üstündedir. Samsun Valiliği olarak hedefimiz, ekmek israfını önleme kampanyasını ilimizde başarıyla sonuçlandırmaktadır. Samsun'da ekmek israfını Türkiye ortalamasının altına çekmeyi, hatta sıfırlamayı amaçlıyoruz."

Ekmeğin israf edilmemesi için vatandaşların gereksinimlerinden fazla ekmek almaması gerektiğini vurgulayan Aksoy, ekmeğin uygun koşullarda saklanması gerektiğini, kalitesi düşük ekmeğin alınmamasının önemli olduğunu vurguladı.

Ekmek israfının daha çok yemekhaneli iş yerleri, hastane, yatılı okul, öğrenci yurdu, otel ve lokantalarda yaşandığını anlatan Vali Aksoy, vatandaşlardan otel ve lokantalarda ekmek israfını önleme kampanyasına destek vermelerini istedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatma Kalay - Mustafa Çavuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: