Türkiye'de En Çok Olayın Yaşandığı Karakol İzmir'de

İzmir'in en çok göç alan ilçelerinden Buca'daki 3 karakoldan biri olan Buca Polis Merkezi'nin, Türkiye...

İzmir'in en çok göç alan ilçelerinden Buca'daki 3 karakoldan biri olan Buca Polis Merkezi'nin, Türkiye genelinde polisiye olaylarda başı çektiği ortaya çıktı. Buca Karakolu, 2011 yılında aldığı 6 bin 800 müracaatla Ankara Çankaya Polis Merkezi'yle ilk 2 sırayı paylaştı. Karakol, 2012 yılının ilk 10 ayında aldığı müracaat sayısıyla şimdiden geçen yılın rakamını geçti. 72 memurun görev yaptığı Buca Merkez Karakolu, ayrıca, kocasından şiddet gören 138 kadını koruma altına alarak bir başka rekorun sahibi oldu.

Reklam
Reklam

Geçen yılın ikincisi Buca Polis Merkezi, bu yılın ilk 10 ayında 6 bin 800 müracaatı aşarak birinci sırada yer aldı. Karakolun bir başka rekoru da en fazla şiddet mağduru kadının korunduğu merkez olması. İzmir Buca Polis Merkezi, en çok vukuata bakan karakol olarak Türkiye birincisi oldu. 2011 yılında 6 bin 800 müracaat alarak Türkiye'de ikinci sırada olan karakol, bu rakama 2012 yılının ilk 10 ayında ulaşıp rekor kırdı.

HER KADINA AYRI DOSYA

Buca Polis Merkezi'ne başvuran hemen her kişinin şikâyetini dikkate alıp soruşturan polis, korunması olan kadınların herbirine ayrı dosya açarak onların sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Başında kadın polis memurunun bulunduğu uygulamayla, korunması bulunan 138 kadın, sürekli aranarak, şikâyetleri olup olmadığı öğreniliyor. Mahkeme kararına uymayan kocalar tek tek karakola çağrılıp işlem yapılıyor. İhlalin tekrarı halindeyse savcıya bildirilip mahkemeye sevk ediliyor.

Karakol yetkilileri, ayrıca korunan kadınların, geçim sıkıntısı çekmesi durumunda, onların ihtiyaçlarını karşılayıp, destek veriyor. Bazı kadınların kocasıyla yaşadığı sorunları, iki tarafı da Polis Merkezi'ne çağırıp mahkeme aşamasına geçmeden tatlıya bağlayan karakol, suça meyilli çok sayıda kişiyi de topluma kazandırma yolunda çalışmalar yürütüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: