Türkiye'de 'Engelsiz' havaalanı kuruluş sayısı üçe yükseldi

Engelsiz Havaalanı Projesi kapsamında iki işletme daha “Engelsiz” kuruluş unvanına sahip oldu. Sivil Havacılık Genel...

Engelsiz Havaalanı Projesi kapsamında iki işletme daha “Engelsiz” kuruluş unvanına sahip oldu.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla hayata geçirdiği proje gereklerini yerine getiren Antalya Havalimanı ve Corendon Havayolları’na sertifika verdi.
Antalya Havalimanı’nda engelli otoparkından terminallere ulaşım sağlanması, yardım isteme noktası oluşturulması, x-ray geçişlerinde gerekli uygulamaların yapılması, danışma ve check-in noktalarından uçağa geçişe kadar olan tüm bölümlerde gerekli kolaylıkların sağlanması ve engelli yolculara hizmet veren ilgili tüm personele eğitim verildi.
Antalya Havalimanı’na uçuş gerçekleştiren Corendon Havayolları da; Braille alfabesinin kullanıldığı güvenlik kartlarının oluşturulması, kabin ekibinin konu hakkında bilgilendirilmesi ve eğitimlerinin tamamlanması, engelli yolculara sunulan hizmet kalitesine ilişkin değerlendirmelerin yapılması, web sayfasında gerekli bilgilerin sunulması, yapılan çalışma ve uygulamaların şirket prosedürlerine dahil edilmesi konularını yerine getirdi.
Türkiye’de ilk olarak Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ‘Engelsiz Havaalanı Kuruluşu’ unvanı almıştı. İki şirketin dahil olmasıyla projeyi uygulayan kuruluş sayısı üçe yükseldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz