Türkiye’de Geçen Yıl 2 Cüzzam Hastası Tespit Edildi

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Cüzzam Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de geçmiş yıllarda...

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Cüzzam Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de geçmiş yıllarda 3, 2012 yılında da 2 cüzzam hastası tespit edildiğini belirtti.

Dr. İsmail Tamer, her yıl ocak ayının son haftasında Lepra Haftası etkinliğinin düzenlendiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Lepra hastalığının etkeni lepra basilidir. Bu hastalık Armauer Hansen tarafından tarif edilmiş olup, ayrıca Hansen Hastalığı da denir. Lepra çok yavaş çoğalır, yüksek oranda bulaşıcı değildir. Hastalığın bulaşması Lepra basilis saçan kişilerle uzun süreli ve sık temas eden kişilerle, ağız burun ve damlacık yolu ile bulaşır. Vücutta 2 ila 7 yıl arasında intibasyon süresi mevcuttur ve bu şekilde hastalık meydana getirir. Hastalık 1981 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlemiş olduğu MDT tedavisi ile yapılır. MDT üç ilaçtan oluşur, ilaçlar Sağlık Bakanlığımız tarafından hastalara ücretsiz verilir. Kesin tedavisi olan bir hastalıktır.”

Reklam
Reklam

Ülkemizde son yıllarda 3 hasta, 2012 yılı içerisinde de 2 hasta tespit edildiğini aktaran Tamer, “Ülkemiz, Prevelans 10 binde 1’in altına giren ülkeler arasındadır. Bu da Sağlık Bakanlığımızın önemli başarısıdır. Dolayısıyla Türkiye’nin başarısıdır. Bu vesileyle Vatandaşlarımızın Lepra haftasını kutlar, sağlıklı bir yaşam geçirmelerini tüm kalbi duygularımla temenni ederim." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: