Türkiye'de her 4 kişiden biri uçak biletini son gün alıyor

Türkiye’de ucuz fiyatla uçmak isteyen her dört kişiden birinin bilet alma işini son güne bıraktığı...

Türkiye’de ucuz fiyatla uçmak isteyen her dört kişiden birinin bilet alma işini son güne bıraktığı belirlendi.

Uçak bileti fiyatını www.enuygun.com internet sitesinden karşılaştırdıktan sonra satın alan 8 bin kişinin tercihleri ile ortaya çıkan sonuçlar; her iki yurt içi uçak yolcusundan biri uçak biletini uçuştan 0-5 gün öncesinde satın alırken, biletini bir aydan daha uzun süre önce satın alanların oranı yüzde 14’te kaldı. Uçak biletini uçuştan 6-10 gün öncesinde alanların payı yüzde 13, 11-20 gün öncesinde alanlar yüzde 17, 21-30 gün öncesinde alanların payı ise yüzde 8 oldu. Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, verilerden her dört yurt içi uçak yolcusundan birinin biletini son gün aldığını saptadıklarını belirti.

Reklam
Reklam

Sungurlu, “Son dakika uçak yolcuları, kullanıcılarımız arasında yüzde 25 gibi önemli bir paya sahip. Uçakların doluluk oranları fiyatları doğrudan etkilediğinden, aynı uçuş sınıfında ve aynı uçakta iki katı fiyata uçmak ya da tam tersine yarı fiyatına uçmak mümkün olabiliyor. Uçak bileti satın almada zamanlama oldukça önemli. Planlı davranan, fiyat karşılaştırması yapan ve promosyonları takip eden kazanıyor.” dedi.

YURT DIŞINDA SON DAKİKA YOLCUSU AZ

Betül Sungurlu, yurt dışı uçuşlarda da uçak biletini uçuş gününden sadece 0-5 gün öncesinde satın alanların yüzde 30 orana sahip olduğunu ifade etti. En popüler yurt içi uçak bileti araması yapılan hatlar İstanbul-Trabzon, İzmir-İstanbul ve İstanbul-Erzurum; yurtdışında ise İstanbul-New York, İstanbul-Amsterdam ve İstanbul-Paris hatları oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz