Türkiye’de İlk Kez Çanakkale Belgeseli Üç Boyutlu Sahnelendi

Gökçebey İlçesinde, yapımcı ve yönetmen Kemal Danacı, Türkiye’de ilk kez Çanakkale Belgeseli'ni 3 boyutlu hale...

Gökçebey İlçesinde, yapımcı ve yönetmen Kemal Danacı, Türkiye’de ilk kez Çanakkale Belgeseli'ni 3 boyutlu hale getirerek okullarda sunumuna başladı.

Gökçebey İlçesinde, Çanakkale Belgeseli olan Destan Filmi, 3 boyutlu olarak yapımcı ve yönetmen Kemal Danacı tarafından okullarda sunulmaya başlandı. Filmin yönetmeni Kemal Danacı evine kurduğu düzenekle çalışmalarını gerçekleştirdi.

Kemal Danacı, 92 yıllarında bir radyo programı ile başladığı meslekte ardından televizyonda çeşitli dizilerde bölüm oyunculuğu yaptı. Ardından yapımcı ve yönetmen olarak birçok televizyon programı hazırlayan Kemal Danacı en son olarak Çanakkale Belgeselini Türkiye’de 3 boyutlu hale getirerek bir ilke imza attı. Çekim öncesi ve çekim sonrası tüm çalışmalarını evinin odasına kurduğu tesisatla yapan Danacı, çok mutlu olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Yönetmen Kemal Danacı, 1990 yılında tiyatroya başladığını belirterek şöyle konuştu: "Ardından 92 ve 93 yıllarında çıkan radyolarla beraber, radyoculuk hayatım başladı. 2003 yılında televizyonda çeşitli dizilerde bölüm oyunculuğu yaptıktan sonra yerel ve ulusal kanallarda program yapmaya başladım. İlk başladığımda dublaj işi yapıyordum. Ardından program sunuculuğu derken yapımcı ve yönetmen olarak birçok televizyon programı hazırladık. Çarsı Pazar, Fısıldayan Tarih, Bizim Memleket, Hayata Dair programlarını hazırladım."

Yerel ve ulusal kanallara iş yaptığını anlatan Danacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunları evimdeki kendi tesisatımla yaptım. Çekim anından çekim öncesi çalışmalarına, çekim sonrası seslendirmesinden montajına kadar her şeyi evimdeki bu düzenekle beraber yaptım. En son olarak şu an Çanakkale ile ilgili bir belgesel çalışmasını bitirmiş bulunmaktayım. Bu da Türkiye’de ilk defa Çanakkale’nin 3 boyutlu belgeseli oldu. Afişimizi stüdyo olarak kullandığım bu odaya astım. Çanakkale Belgeseli Türkiye’de ilk defa oluyor. Burada Zonguldak, Karabük, Bartın illerinde yayınına başladık. Okullarda gösterime sunuyorum. İlkokul, ortaokul ve liselerde yine aynı zamanda İzmir, İstanbul, Manisa, Antalya gibi illerde şu an yayınlanıyor. Nisan Mayıs aylarında yine bir turne yapıp Bilecik, Kastamonu, Çankırı illerinde bulunan okularda izletmeye başlayacağız."

Reklam
Reklam

Yönetmen Kemal Danacı, Türkali İlköğretim Okuluna gelerek buradaki öğrencilere iki sunum gerçekleştirdi. Okul Müdürü Bülent Aksoy da Kemal Danacı'ya teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz