Türkiye’de İlk Robotik Laboratuvarı Kuruldu

Türkiye’de ilk kez bir ortaöğretim kurumu olan Takev okullarında, Gilbo Robotik tarafından kurulan Robotik Laboratuvarı...

Türkiye’de ilk kez bir ortaöğretim kurumu olan Takev okullarında, Gilbo Robotik tarafından kurulan Robotik Laboratuvarı öğrencileri, eğitimlerinin ilk senesinde Uluslararası Robotik Yarışması Robocup'ta 1'ncilik elde etti. Bu başarı ile Türkiye için de robotik alanda ilklere imza atılmış oldu.

Avrupa ve Amerika'da, örgün eğitimlerde öğrencilerin bilime ilgilerinin artırılmasında önemli rol oynayan robotik labotavuarlar Türkiye'ye de adım attı.

OKULLAR ROBOTİK YATIRIMLARDA YARIŞIYOR

Robotik laboratuvar kurulumunda bir ilki gerçekleştiren Gilbo Genel Müdürü Mehmet Halit Calayır, ilk senesinde gelen yarışma dereceleriyle; okulların, öğrenci ve velilerin ilgisinin ciddi seviyede olduğunu vurguladı. Calayır, ayrıca, okulların talep ve siparişlerine yetişmekte güçlük çekecek kadar eğitim sisteminde robotik eğitime geçiş olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

LABORATUVARA ALTERNATİF ROBOTİK KULÜPLER

Calayır'ın verdiği bilgiye göre, robotik eğitim Türk eğitim sistemine Robotik laboratuvar, Robotik ders ve Robotik kulüp olarak üç farklı şekilde entegre oluyor. Robotik ekipmanların tamamının Türk eğitim sistemine paralel müfredatı ve ders kitabı mevcut. Kulüp çalışmasında dahi öğrenciler haftalık müfredatları takip ederek çalışıyor ve ders yılı süresince montaj ve mekanik öğrenimden başlayarak adım adım yazılım ve programlamayı öğreniyor. Henüz robotik eğitime geçiş sürecini tamamlamamış olan okulların öğrencileri için de Gilbo eğitim hizmeti vermekte. Hafta sonu katılabilecekleri kurslar olduğu gibi, yaz aylarında gerçekleşecek Robotik eğitim kampları düzenleniyor. Kurs ve kamp kayıtları sene boyunca devam ediyor.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: