Türkiye'de kadınlar cinsel şiddet görüyor

ANKARA (İHA) - Türkiye'de zaman zaman tartışmaya açılan 'aile içi şiddet' konusu adı altında sorgulanan aile bireylerinin birbirine şiddet uygulaması yapılan araştırmalarla da ortaya çıkıyor. Buna göre Türkiye'de kadınlar eşleri tarafından kötü davranışlara maruz kalıyorlar.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün yaptığı 'Kadına Yönelik Şiddet' konulu araştırma sonuçları şiddetin aile içinde çok yaygın olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Araştırmada sonuçlarına göre, kadınların yüzde 21'inin kocaları tarafından şiddet uygulandığı ve istemediği biçimde ya da türde cinsel ilişkiye zorlandığı ortaya çıktı. Araştırmaya katılan 609 kadının yanıtladığı anket sonuçlarına göre, kadınların sadece yüzde 3'ünün eşinden şiddet görmediği ve zorlanmadığı belirlendi.

Reklam
Reklam

Araştırmaya göre, uzmanlar en önemli görüşün ise erkeklerin eşlerini küçümsediği yönünde olurken, sonuçlar şiddet gördüğünü iddia eden kadınların 46.8'i arasıra-az, yüzde 34.6'sı bazen-orta şiddette, 15.6'sı sık sık-çok şiddete uğradıklarını belirtiyor. Ankete katılan kadınların yüzde 41'i kocasının kendisine hiç önem vermediğini ve cinsel bir obje gibi gördüğü düşüncesinde olması dikkat çekiyor. Araştırma sonucuna göre, kadınların yüzde 51'i kocasının, eşinin isteyip istemediğine aldırmadan cinsel ilişkide bulunuyor.