Türkiye’de Lüks Saat Ve Kaleme Ilgi Artıyor

Türkiye’de fiyatı 250 bin Euro’yu bulan lüks saat ve kalemlerin satışlarında artış yaşanıyor. Dünyada sadece...

Türkiye’de fiyatı 250 bin Euro’yu bulan lüks saat ve kalemlerin satışlarında artış yaşanıyor. Dünyada sadece 65 adet üretilen ve 11 adedi Türkiye’ye getirilen Montblanc saatin sekizi ROTAP tarafından satıldı. Distribütörlüğünü yaptığı Omega, Montblanc, Tiffany&Co., Montegrappa, Davidoff, Maranello, Pequignet ve Jaquet Droz markalarıyla lüks tüketim sektörüne yön veren ROTAP Saatçilik ve Kuyumculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, lüks saat ve kalem satışında geçmiş yıllara oranla artış yaşandığını söyledi. Bal, “Saatin ihtiyaçtan çok aksesuar aracı olarak görülmesi satışları artırıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

İzmir mağazasının tanıtımına katılan Mehmet Ali Bal, lüks saat ve kalem sektörüyle ilgili değerlendirmede bulundu. Lüks sektörünün gelişmesinin sadece ekonomik gelişmişlikle alakalı olmadığını savunan Bal, “Ülkenin kültürel ve eğitim seviyesinin gelişmesine aynı zaman büyük etki sağlıyor. Türkiye, son dönemlerde hem ekonomik hem de kültürel gelişmişlik açısından ciddi mesafe kat etti. Bu gelişmişlikte lüks saat, kalem ve aksesuar sektörüne belirgin bir şekilde yansıyor. Türkiye’de lüks algısı bir kültür yaygınlaşmaya başladı. Türk insanı lüks ürünlere meraklı. Bu durum satışlara da kendisini gösteriyor. Dünyanda bir numara olan Montblanc markası, fiyatı 65 bin ile 110 bin Euro arasında değişen 65 adet çok özellikli saat üretti. Bunlardan 11 tanesini Türkiye’ye getirdik ve 8 tanesini satmayı başardık.” diye konuştu.

Türkiye’de lüks saat ve kaleme ilginin gittikçe arttığına dikkat çeken Bal’ın verdiği bilgilere göre, 100 bin Euro’luk kalemler rahatlıkla satılıyor. Üç beş yıl öncesine göre ciddi talep var. Özellikle limited edition (sınırlı sayıda üretilen) saat ve kalemlere ilgi bir hayli yüksek. Lüks segmentindeki kalemlerin fiyatı 280 ile 250 bin Euro arasında değişiyor. Saatler ise 3 bin Euro’dan 250 bin Euro’ya kadar alıcı buluyor. Erkeklerin kalem ve saati aksesuardan ziyade bir statü sembolü olarak görmesinin de satışları hızlandırdığına işaret eden Bal, “2007 yılında sadece Montblanc ciromuz 10 milyon Euro idi. Bugün 15 milyon Euro’ya çıktı.” dedi.

Reklam
Reklam

LÜKS MARKALAR ARTIK TÜRKİYE’YE DAHA ÇOK DEĞER VERİYOR
Lüks saat ve kalem üreticilerinin Türkiye’ye bakışı hakkında da bilgi veren Bal, şunları kaydetti: “Yabancı markalar Türkiye’deki ilgiden gayet memnun. Bundan 8 sene önce Türkiye’ye üçüncü dünya ülkesi olarak bakıyorlardı. Şimdi Türkiye’yi öncelikli ülkeler arasında değerlendiriyorlar. Şu anda yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda havaalanında karşılanıyoruz ve bizim ile çalışma isteklerini her anlamda belli ediyorlar. Önceleri fabrikalarına giderdik ve prosedürler daha zor ilerlerdi. Bu durum Türkiye’nin lüks saat üreticileri için önemli bir ülke konumuna geldiğini gösteriyor. Prestijli markalar Türkiye’ye büyük önem veriyorlar ve Türkiye pazarında yer almak önemli hedefleri arasında yer alıyor.”

‘İSVİÇRE MARKASINI ALDIK, DÜNYAYA LÜKS SAAT SATACAĞIZ’
İsviçreli lüks saat markası Maranello’yu geçtiğimiz yıllarda satın aldıklarını da anlatan Bal, artık Türkiye’nin de bir lüks saat markası olduğunu dile getirdi. Rotap Maranello markasıyla ürettikleri saatleri dünyaya pazarlayacaklarını ifade eden Bal, “Maranello’yu 4 sene önce aldık. İki senedir de üretim yapıyoruz. Yılda 2 bin 500-3 bin adet üretim yapıyoruz. Bu rakamı önümüzdeki yıllarda kademeli olarak 10 bin adede çıkarmayı düşünüyoruz. Şu anda İsviçre, Fransa, Ukrayna, Rusya ve Türkiye’de satılıyor. Önümüzdeki yıllarda satış yaptığımız ülke sayısını 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: