'Türkiye'de Öğrencilere En Çok Burs Veren Ilçe Turgutlu'

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Türkiye'de öğrencilere en çok burs veren ilçenin Turgutlu olduğunu bildirdi....

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Türkiye'de öğrencilere en çok burs veren ilçenin Turgutlu olduğunu bildirdi. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Vakfı'nın 2013 yılı bilgilendirme ve istişare toplantısı, rektörlük sosyal tesislerinde yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Daşöz, CBÜ'nün geldiği noktadan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Üniversitenin gelişim konusunda çok büyük adımlar attığını belirten Daşöz, "Öğrenci sayımızın 37 bin olması önemli. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli hocamızın koyduğu hedef olan 50 bin öğrenci sayısı da bizlere heyecan veriyor. Rektörümüzü ve öğrencilerimize maddi destek konusunda başarılı adımlar atan Vakıf Başkanı Zafer Ünal’ı yürekten kutluyorum. Üniversitemizin desteğe ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Manisalı işadamlarına çağrıda bulunmak istiyorum. En büyük potansiyelin sanayide olduğuna inanıyorum. Bu kilidi hepimizin açması gerekiyor ve herkese görev düşüyor." dedi. Türkiye'de en çok burs veren ilçenin Turgutlu olduğunu aktaran Daşöz, "Bu bursu da sadece bir kişi, bin 500 kişiye burs veren Seramik San’ın sahibi Ali İhsan Demirdöver sağlıyor. Manisalı işadamlarımız da Demirdöver'i örnek alarak belli sayıda burs verebilir. Bu toplantının. bir öncekine göre daha kalabalık olması umutlarımızın artmasını sağlıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Rektör Pakdemirli de CBÜ'nün son iki yıl içinde fakülte sayısını ikiye katlayarak 10’a çıkardığını ve fiziki anlamda büyük yol kat ettiğini söyledi. 2009-2010 yıllarında öğrenci sayısı 28 binken bugün 37 bine yükseldiğini kaydederek, "Hedefimiz, 50 bine çıkarmaktır. Üniversitemiz, akademik başarılara büyük önem veriyor. Geçen yıl 58 akademik personelimize, çeşitli dallarda ödül verildi. Ödül kazanan öğretim üyelerimize ise Bilimsel Araştırma Projeleri Birimimiz'den özel ödenek tahsis ediliyor. Her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitemizde, yeni binaların devlet ödenekleriyle zamanında yapımı zor olmaktadır. Bu konuda hayırseverlerin ciddi anlamda desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bunların yanısıra öğrencilerimiz için açtığımız vakıf burs fonuna da desteklerinizi talep ediyoruz.” dedi.

Toplantıya Vali Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Baro Başkanı Zeynel Balkız, Rektör Pakdemirli, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, CBÜ Vakfı Başkanı Ünal, dekanlar, daire müdürleri, oda başkanları, işadamları ve vakıf üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: