Türkiye'de Performans Reklamcılığı Hızla Büyüyor

Avrupa’nın bir numaralı Performans reklamcılık ağı Zanox, bir yılda Türkiye’deki müşteri sayısını 80’e çıkardı.Haziran 2011’de...

Avrupa’nın bir numaralı Performans reklamcılık ağı Zanox, bir yılda Türkiye’deki müşteri sayısını 80’e çıkardı.

Haziran 2011’de Türkiye pazarına giren Avrupa’nın bir numaralı Performans Reklamcılık Ağı Zanox, 1. yılını Zanox Expert Day etkinliği ile kutladı. Point Hotel Barbaros’da düzenlenen etkinlikte Zanox reklamverenleri, ajansları ve yayıncıları bir araya geldi.

Türkiye pazarına girdiği günden bu yana müşteri sayısını 80’e çıkartan Zanox, profesyonel yaklaşımı ve şeffaf çalışma şekli ile reklam verenlerinin tercih ettiği performans reklamcılık ağı oldu. Geçen bir yıllık süre zarfında Hepsiburada, Groupon, Çiçeksepeti, Bonnyfood, Finansbank, Darty, Ttnet, Markafoni, Trendyol, Hızlıal, Peakgames, gibi konusunda Türkiye’nin önde gelen reklamverenleri, Zanox ile performansa dayalı reklam alanında işbirliği yapmaya başladılar.

Reklam
Reklam

Zanox reklamverenlerine alanındaki uzman yayıncılar vasıtası ile görüntülü reklamcılık, arama motoru reklamcılığı, retargeting, sosyal medya, mobil ve e-mail pazarlaması gibi bir çok değişik reklam modelini tamamen performans bazlı olarak sunuyor. Etkinlikte, bu reklam modellerinden retargeting, performans bazlı görüntülü ve mobil reklamcılık modelleri anlatılırken, zanox Türkiye Ülke Müdürü Murat Kalafat zanox’un Türkiye’deki bir yılını değerlendirdi.

Performans reklamcılığı nasıl işliyor?

Performans reklamcılığı, modern ve krize dirençli bir satış kanalı olarak özellikle perakende, turizm, tekstil, elektronik ve finansal hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ilgisini çekiyor. Türkiye için yeni bir kavram olan performans reklamcılığı ile reklamverenler ölçülebilir ve sadece sonuca dayalı bir modelle tanışıyorlar. Reklamverenler, Zanox'un yardımıyla, yurtiçinde ve yurtdışında yeni müşteriler kazanarak satışlarını arttırırken, sadece ürünleri ya da hizmetleri gerçekten satın alındığında komisyon ödüyorlar.

Reklam
Reklam

Bu amaçla, Zanox reklamverenleri ve reklam ajanslarını web sitesi sahipleriyle tek web platformu üzerinde buluşturuyor ve bir aracı olarak hareket ediyor. Zanox’ta, reklamverenler açılan reklamlar ya da tıklamalar için değil, yönlendirme veya satışlar için ödeme yapıyorlar. Zanox tüm izleme işini yapıyor ve reklamverenden onay aldıktan sonra yayıncılara komisyon ödemelerini düzenleyerek müşterilerine süreç üzerinde tam şeffaflık ve maliyet kontrolü sağlıyor. Reklamverenler satış komisyon oranlarını kendileri belirlerken, hangi reklamın ve hangi yayıncıların en çok gelir kazandırdığını her zaman görebiliyorlar. Zanox ağı, yayıncıların hedef kitlelerine göre uyarlanmış çekici tekliflerle kendi web sitelerinin içeriğini genişletmesine yardımcı oluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: