'Türkiye'de Sigara Içenlerin Oranı Dünya Ortalamasının Üstünde'

Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yenigün, sigara...

Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yenigün, sigara içme oranlarında; Türkiye'nin dünya ortalamasının üstünde yer aldığını, dünyada en çok sigara tüketen ülkelerin Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler olduğunu söyledi

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünce uygulamaya konulan 'Sağlıklı hayat için ilk adım' projesi kapsamında emniyet personeli ile polis meslek yüksek okulu öğrencilerine 'Sigaranın zararları' konulu konferans verildi. Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen ve sigaranın zararlarının anlatıldığı konferansa Erzincan Valisi Selman Yenigün, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Habip Yılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Reklam
Reklam

Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yenigün’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansta sigaranın sağlığa zararları ve tarih içinde geçirdiği süreç anlatıldı. Sigara içme oranlarında, Türkiye'nin dünya ortalamasının üstünde yer aldığını belirten Prof. Dr. Mustafa Yenigün, dünyada en çok sigara tüketen ülkelerin Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler olduğunu ifade etti. Hastalık ve ölümlerin önlenebilir sebepleri arasında, birinci sırayı sigaranın aldığını ifade eden Prof. Dr. Yenigün, sigara dumanında bulunan nikotinin bağımlılık yaptığını, dumanındaki katranda ise birçok zehirli madde bulunduğunu hatırlattı. Sigara paketlerinin çeşitlerine ve satışlarına yönelik olarak medyanın ve görsel basının etkisine de değinen Prof. Dr. Mustafa Yenigün, bunların tamamen pazarlamaya yönelik olarak, satışların artırılmasına yaradığını, öte yandan da sağlık açısından zararlarını arttırdığını belirtti. Prof. Dr. Mustafa Yenigün, önemli bir konuya da dikkat çekerek sigaranın bıraktırılması konusunda en çok yapılması gereken çalışmanın; sigara içen insanların sigaranın zararları hakkında bilgilendirilmesi ve sigara içenlerin 'sigara içme isteğini nasıl bitireceklerini öğrenmeleridir.' diyerek konuşmasını tamamladı.

Reklam
Reklam

Konferansın sonunda sigaranın zararları ile ilgili sunumlarından dolayı Vali Selman Yenigün tarafından Prof. Dr. Mustafa Yenigün’e plaket sunuldu. Plaket sunumu sırasında Vali Yenigün, Prof. Dr. Mustafa Yenigün’e teşekkür ederek, emniyet mensuplarının ve polis meslek yüksek okulu öğrencilerinin topluma iyi örnek olmaları için sigaraya karşı daha duyarlı olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: