''Türkiye'de Tarım Ve Hayvancılık Gelişi Güzel Yapılıyor''

Çorum Benli Yem Üretim ve Pazarlama Müdürü Muzaffer Öğüç, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın belirli bir...

Çorum Benli Yem Üretim ve Pazarlama Müdürü Muzaffer Öğüç, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın belirli bir plan ve organizasyondan yoksun üreticilerin günlük hareketleri çerçevesinde gelişi güzel yapıldığını söyledi. Öğüç, yurtdışında tarımsal üretim sonucu elde edilen ürünler global dünyanın fiyat politikalarından aşırı derecede etkilediğini kaydetti.

Türkiye'de bir yıl bakıldığında soğanın, patatesin güzel bir gelir getirdiği zaman bir çok üreticinin gelecek yıl o mahsullere yöneldiğini ve ürünün tarlada kaldığını dile getiren Öğüç, ''Hangi ürünü ne kadar ekmeliyiz ki tüketim ve fiyat politikası oluşsun. Bu örneğin aynısı bütün tarımsal üretimimizin çeşitlerine göre örneklenebilir. Bu konunun asıl muhatabı hükumet ve tarım bakanlığıdır. Tarım bakanlığında bu işlerle ilgilenecek tarımsal üretimin çeşitliliği, üretim ve pazarlama koordinasyon dairesi yada kurulu kurulmalıdır, varsa işler hale getirilmelidir. Herkes üzerine düşen görevi layıkı ile yapmalıdır. Türkiye de kurulu bulunan bütün üretici birliklerini bir çatı altında toplayıp organize olunmalı ve üretici ve tüketici korunup kollanmalıdır. Herkesin memnun olacağı bir ortak paydada buluşulmalıdır.'' dedi.

Reklam
Reklam

Gelişen dünyada ülkelerin dışa bağımlılıklarını en asgari seviyeye indirmeye çalıştıklarını aktaran Muzaffer Öğüç, bunun için hızla yatırım yapmakta olduklarını kaydetti. Bunun sonucu olarak da birim alandan alınan ürünün miktarının değerini arttırmaya, nihayi üründe pazara sunum kalitesini yükseltmeye uğraşıldığını aktaran Öğüç, şöyle devam etti: ''Amerika yı tekrardan keşfetmeye ne gerek var başarılı örnekleri var bunları kendimize uyarlaya biliriz. Gelecek yıllarda uzmanların belirttiği iki büyük savaş konusu vardır. Gıda ve su bu konuda biz teknik elemanlar olarak öncelikle üzerimize düşenleri yapmamız gerektiği kanaatindeyiz. Üretimin kalite ,verim artışı ve çeşitliliği konusunda çalışmalıyız. Bu çalışmaların amacı hayvancılığı daha modern şartlarda daha ekonomik daha kaliteli halkın bütün katmanlarına yayılmış üretime ve tüketime uygun ürünlerin sağlandığı bir alan haline getirmek olmalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: