Türkiye’de Yapılacak Gayrimenkul Fuarına TOKİ’den Açık Destek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye’de yapılacak 'Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na açık destek verdi. TOKİ...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye’de yapılacak 'Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na açık destek verdi. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Girişimciler, fuarla ilgili konuya el atarlarsa biz de gereken desteği vermeye hazırız." dedi.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Halkalı’daki toplu konut alanı içinde 1,5 milyon metrekarelik bir alan bulunduğuna dikkat çekti. Karabel, "Halkalı’da 200 bin metrekarelik kapalı fuar alanı olacak. Burası gayrimenkul fuar alanı olarak değerlendirilebilir." diye konuştu. Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve Türkiye’nin 'Onur Ülke' olarak yer aldığı MIPIM Fuarı’na katılan TOKİ Başkanı, Türkiye’de yapılacak uluslararası gayrimenkul fuarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. MIPIM Fuarı’nın yatırımcıya konut pazarlaması anlamında önemli fırsatlar sağladığına dikkat çeken TOKİ Başkanı, "Türkiye'nin onur ülkesi olması büyük önem taşıyor. Umarız bundan sonraki fuarlarda da Türkiye'deki yatırımcıların pazarlama gücü daha da artar. Örnek almamız gereken şeyler olduğunu gördüm, buralardan edindiğimiz tecrübelerle Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte yabancıların Türkiye’de mülk edinmesinin daha da kolaylaşacağına dikkat çeken TOKİ Başkanı, böylelikle Türkiye’ye döviz girdisinin artmaya başlayacağını söyledi. Karabel, "Avrupa ülkelerinin çoğu yabancılara konut satışını bizden önce başlattılar ve bu sayede belli bir döviz girdisi sağladılar. Türkiye'nin şu an iyi bir noktada olan turizmi de bu sayede daha da gelişecektir." dedi. Kentsel dönüşüm kapsamında 265 bin konutun üretileceğine de değinen TOKİ Başkanı, bunların 45 binin üretildiğini kaydetti. TOKİ’nin son 10 yılda toplam yatırım maliyetinin 49 milyar lira olduğunu aktaran Başkan Karabel, aylık giderlerin ortalama 750 milyon lira olduğunu dile getirdi. TOKİ’nin kendi üreterek devlete yük olmadığının altını çizen Ahmet Haluk Karabel, bir milyon kişiye de istihdam sağladıklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: