"Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları,Beklentiler Ve Çözüm Arayışları" Konulu Çalıştay

Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, "Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları" konulu çalıştay düzenleneceğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, "Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları" konulu çalıştay düzenleneceğini bildirdi.

Hangişi, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerin içinde bulunduğu duruma ve üniversitelerdeki akademik ve idari personelin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için genel merkezleri tarafından "Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları" konulu çalıştay düzenleneceğini belirtti.

Ankara'da 14-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek çalıştaya Bartın Üniversitesinden bir akademik ve bir idari personelin de katılacağını ifade eden Hangişi, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sendika olarak yıllardır YÖK ile ilgili sıkıntıları gündeme getirdik. YÖK'ün koordinasyon kurulu olarak yeniden düzenlenmesi, otoriter yapısının ortadan kaldırılması, üniversitelerin akademik ve idari yapısına müdahale etmemesi gerektiğini vurguladık. Bilimin ve özgür düşüncenin merkezi olan üniversiteleri, demokratik ve özerklikten uzaklaştırdığını dile getirdik. YÖK konusunda siyasi iktidarlara da çağrıda bulunduk. Zira siyasi iktidarlar, ne yazık ki YÖK'ü arka bahçeleri olarak görmekte, YÖK üzerinden üniversitelerde hakimiyet kurmaya ve üniversiteleri kontrol etmeye çalışmaktadır.

Öte yandan sendikamız, YÖK'ü derinlemesine ele almak ve üniversitelerin sorunlarını masaya yatırmak için bugüne kadar çeşitli çalışmalar da yaptı. Bu kapsamda sorumluluk bilinciyle hareket eden sendikamız, üniversitelerin ve üniversite çalışanlarının problemlerini tespit etmek, çözüm üretmek ve gündem oluşturmak amacıyla yeni bir üniversite çalıştayı yapacaktır. Çalıştayda hazırlayacağımız sonuç raporu, başta Yükseköğretim Kurulu olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilecektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: