Türkiye’de Zaman Sergisi Bursa Fotofest’te

Zaman Gazetesi için 25 fotoğrafçının çektiği ‘Türkiye’de Zaman’ konulu fotoğraflar, 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf...

Zaman Gazetesi için 25 fotoğrafçının çektiği ‘Türkiye’de Zaman’ konulu fotoğraflar, 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf festivali kapsamında 4 ayrı yerde sergileniyor.

Zaman Gazetesi’nin 25. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen Türkiye’de Zaman konulu fotoğraf projesi için dünyaca ünlü 25 fotoğrafçıyı Türkiye’yi fotoğrafladı. Fotoğraflar daha önce Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Antalya, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Kayseri’de sergilenirken, yurt dışında da Londra, Greenwich, Viyana ve Selanik gibi şehirlerde fotoğraf severlere buluştu. 17 Eylül’de açılan sergi, 10 Ekim tarihine kadar vatandaşlara açık olacak.

Reklam
Reklam

Daha önce başka yerlerde de çalıştığını belirten ve Zaman Gazetesi için çekimler yapan fotoğraf sanatçısı Samuel Bollendorf, “Türkiye dünyanın yeni gücü oluyor. Türkiye’de hem iyi şeyler var. Hem de kötü şeyler var. Bu projede bunu dengelemeye de çalışıyorum. Kötü ve iyi şeylere baktım. Kötü şeyleri söylemek son derece kolay. Bu projede çektiğim fotoğraflara olumlu yönden bakıyorum. Yaptığım işte olumlu ve olumsuz taraflar var. Anadolu’da 8 gün boyunca seyahat ettik. Kısa süre içerisinde olumlu ve olumsuz şeylere baktım. Bunların hepsini içtenlik ve samimiyet ile yaptım” dedi.

Türkiye’ye gelen 25 fotoğrafçının güzel fotoğraflar çektiğini ifade eden Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Selvi, “Gelen her fotoğrafçı bilgisini, birikimini, tecrübesini Türk fotoğrafçılarına aktardı” ifadelerini kullandı.

Zaman gazetesinin 25 yıl boyunca iyi hizmetler verdiğini söyleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Zaman gazetesinin bugün farklı bir şeyi Bursa’nın gündemine taşıması bizi mutlu etti. Bursa bizim medeniyetimizin doğduğu bir şehirdi. Bir imparatorluk başkentidir. Bu manada bu tür önemli sanatçıların Bursa’ya gelip çalışmalar yapması Bursa’nın tanıtılmasında önemli rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz