Türkiye'deki Kanser Hastaları Için Paten Kayıyor

"Patenci Adam" olarak tanınan Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, çıktığı 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turu kapsamında Osmaniye'ye geldi.

"Patenci Adam" olarak tanınan Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, çıktığı 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turu kapsamında Osmaniye'ye geldi.

İbrahimzadeh, yaptığı açıklamada, Türkiye turu için Ankara'dan patenleriyle yola çıktığını ve 28 kenti ziyaret edip, bu sayede hem dünya rekoru kırmayı hem de topladığı bağışlarla kanser hastalarına umut olmayı hedeflediğini söyledi.

Türkiye turu kapsamında Osmaniye'ye geldiğini ifade eden İbrahimzadeh, şunları söyledi:

"6 yıldan bu yana paten kayıyorum. Geçtiğimiz yıl Japonya'da tsunamide zarar gören insanlar için patenle kaymıştım. Bu yıl da Türkiye'De bulunan kanser hastaları için paten kayıyorum. Ankara'dan başladığım turumu İstanbul'da tamamlayacağım. Toplamda 6 bin 500 kilometrelik yol yaparak, bir rekora imza atmaya hazırlanıyorum. Tur kapsamında ziyaret ettiğim kentlerde fotoğraf ve görüntü çekiyorum. Turumu tamamladığımda bu fotoğraf ve görüntüleri 4 ayrı dilde belgeselleştirerek, satışa sunacağım. Elde ettiğim gelirleri ve bu tur sırasında alacağım bağışları Türkiye'de kanser hastaları için hizmet veren bir vakfa bağışlayacağım."

Reklam
Reklam

İbrahimzadeh, Osmaniye'nin ardından Adana, Mersin ve Antalya'ya gitmeyi hedeflediğini söyledi.

Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ/Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: