Türkiye'deki Kanser Hastaları Için Paten Kayıyor-Çıktığı 6 Bin 500 Kilometrelik Türkiye Turu KapsamındaDiyarbakır'a Gelen Kanada Vatandaşı Akbar İbrahimzadehtopladığı Bağışlarla Kanser Hastalarına Umut Olmayı Hedefliyor

"Patenci Adam" olarak tanınan Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, çıktığı 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turu kapsamında Diyarbakır'a geldi.

"Patenci Adam" olarak tanınan Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzadeh, çıktığı 6 bin 500 kilometrelik Türkiye turu kapsamında Diyarbakır'a geldi.

Türkiye turu için Ankara'dan tekerlekli patenleriyle yola çıkan ve 28 kenti ziyaret edecek olan İbrahimzadeh (27) bu sayede hem dünya rekoru kırmayı hem de topladığı bağışlarla kanser hastalarına umut olmayı hedefliyor.

Diyarbakır'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce misafir edilen İbrahimzadeh, Şehitlik semtindeki Gençlik Destek Merkezi paten sahasındaki mini paten şovunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldan bu yana paten kaydığını, Türkiye turu kapsamında ziyaret edeceği iller kapsamında Diyarbakır'a geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Daha önce Türkiye'de bir süre yaşadığını ancak bu bölgeye ilk kez geldiğini ifade eden İbrahimzadeh, amacının hem dünya rekoru kırmak hem de Türkiye'deki kanser hastalarına bağış toplamak olduğunu belirtti.

İbrahimzadeh, 3 ay sürecek proje kapsamında tüm dünyadan Türkiye'deki kanser hastaları için toplayacağı yardımları kanser hastaları için hizmet veren bir vakfa bağışlayacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Geçen yıl Japonya'da yaşanan tsunami felaketi için çıktığım 9 günlük turda 450 kilometre katederek topladığım yardımları Japonya'ya bağışlamıştım. Bu yıl da Türkiye için paten kayıyorum. Ankara'dan başlayıp Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege'ye geçeceğim turumu İstanbul'da tamamlayacağım. Toplamda 6 bin 500 kilometrelik yol yaparak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyorum. Tur kapsamında ziyaret ettiğim ülke ve kentlerde fotoğraf ve görüntü çekiyorum. Türkiye turumda da ziyaret ettiğim kentlerdeki tarihi ve turistik mekanları 9 dilde yayın yapan 'patenciadam.com' internet sitemde tanıtmak istiyorum. Yarın Şanlıurfa'ya oradan da Antalya, Adana, İzmir'e geçeceğim. Turu patenle tamamlıyorum. Ancak rampa ve yolların elverişsiz olduğu yerlerde yürümek zorunda kalıyorum. Daha önce bu bölgeye ilişkin söylentilere tanık oldum. Ancak burası haberlerde gördüğüm gibi değil, bölge çok sakin ve huzurlu. Türkiye turumu tamamlandıktan sonra Kanada'ya döneceğim. Kanada'da burada çektiğim görüntü ve fotoğraflarla Türkiye'nin belgeselini hazırlayacağım. Topladığım bağışlar ile çektiğim fotoğraflar ve hazırlayacağım belgeselin satışından elde edeceğim geliri Türkiye'deki kanser hastalarına bağışlayacağım."

Reklam
Reklam

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdüllatif Umut ise, Patenci Adamı Diyarbakır'da misafir etmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Diyarbakır'da bu tür sporların yaygınlaştırılmasına yönelik projelerin geliştirilmesi için İbrahimzadeh ile görüştüklerini ifade eden Umut, bu görüşmelerden elde ettikleri düşünceleri önümüzdeki günlerde projelendirip hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Umut, kanserin "çağın vebası" olarak nitelendirildiğini anımsatarak, "Teknoloji bu kadar gelişmişken hala bu hastalığa bir çare bulunamadı. Kanserin tedavisi oldukça da pahalı. İbrahimzadeh'yi kanser hastalarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı kutluyorum. İnşallah onun bu çalışmaları herkese örnek olur ve kanser hastalarına ciddi bir katkı sağlanmış olur" dedi.

Muhabir: Sema Kaplan - İsmail Ersan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz