“Türkiye’deki museviler korkuyor”

İsrailli medya, “İstanbul’da yaşayan Musevilerin evlerinden çıkmaktan korktuğu”nu yazdı.

KUDÜS (ANKA) – İsrailli medya, Türkiye’deki Musevilerin “korktuğu” öne sürdü. Yedioth Ahronoth gazetesi, Hizbullah’ın tehditlerinin Türkiye’deki İsrailli temsilciliklerini kapatmaya zorladığını, bunun ardından da “İstanbul’da yaşayan Musevilerin evlerinden çıkmaktan korktuğu”nu yazdığı haberinde Türkiye’deki Musevilerin “Özellikle Başbakan Erdoğan’ın iktidara gelmesinden sonra kaygılı oldukları” iddiasına da yer verdi.

İsrail’in, Hizbullah’ın tehditleri gerekçesiyle Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğunu geçici olarak kapatmasının ardından Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesi Ynet, Türkiye’deki Musevilerin “kaygı içinde olduğunu, evlerinden çıkmaktan korktuğunu” yazdı. Haberde şu savlara da yer verdi:

Reklam
Reklam

“Ancak (Türkiye’deki) Yahudiler, hala kaygılı, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelmesinden bu yana. Adının açıklanmasını istemeyen, İstanbul’daki Yahudi bir tüccar, Ynet’e telefonla ‘Şu anda konuşurken söylediklerimiz duyuluyor çünkü burada telefonlar dinleniyor’ dedi.”

Haberde ayrıca, Türkiye’de subaylar hakkındaki iddianamelerin “hepimize yönelik tehdit kanıtlıyor” iddiasında bulunan tüccara atfen “Türkiye’de yarın ne olacağını bilmek imkansız. O kadar şeyler oluyor ki. Din ile devlet arasındaki ayrımı garanti eden ordu idi ancak maalesef geçmişte bunu sağlayan generaller artık ortada yok” ifadeleri de yansıtıldı.

Anahtar Kelimeler: