Türkiye'deki Yabancı Basketbolcular

Daha önce OYAK Renault'ta forma giyen TOFAŞ'ın başarılı oyuncusu Joshua Heytvelt, hem takımına katkıda bulunmayı hem de basketbolunu ilerletmeyi hedeflediğini

Daha önce OYAK Renault'ta forma giyen TOFAŞ'ın başarılı oyuncusu Joshua Heytvelt, hem takımına katkıda bulunmayı hem de basketbolunu ilerletmeyi hedeflediğini söyledi.

ABD'li oyuncu Heytvelt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kolejden mezun olduktan sonra "ilk çaylak sezonunda" OYAK Renault'a geldiğini, 2 sezon Avrupa'da forma giydikten sonra Türkiye liginin çok yarışmacı ve üst düzey bir lig olması nedeniyle TOFAŞ'ın teklifini kabul ettiğini belirtti.

TOFAŞ'ın hedeflerinin büyüklüğünün ve Türk basketbolunun Avrupa'da üst sıralarda yer almasının, yeniden Türkiye'ye gelmesinde önemli etken olduğunu vurgulayan Heytvelt, "Türkiye'ye ilk gelişimde ülke hakkında hiçbir şey bilmediğim için bazı soru işaretleri vardı kafamda. Ancak şehri ve Türkiye'yi tanıdıkça bu soru işaretleri kalktı. Avrupa'da ve Türkiye'de oynamak tecrübeme olumlu katkı yaptı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Heytvelt, basketbol oyun anlayışının "kazanmak" üzerine olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hem takımıma katkıda bulunmak hem de basketbolumu ilerletmek istiyorum. Hedefi olan bir takımda oynuyorum ve bu hedefleri yerine getirmek için çok çabalamamız gerekiyor. Bireysel hedefim de basketbolumu ilerletmek ve bu sayede daha fazla para kazanmak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: