Türkiye'den Afrika'ya Gıda Güvenliği Desteği

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın ilkini Moritanya’da uyguladığı Gıda ve Yaşam Güvenliği...

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın ilkini Moritanya’da uyguladığı Gıda ve Yaşam Güvenliği Destekleme Programı'nın ikincisi Sudan’da uygulandı.

Sudan’nın başkenti Hartum’daki program kapsamında gıda güvenliğinden sorumlu 97 Sudanlı veteriner hekim, Türk akademisyenlerce verilen eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi Erdoğan Kök, programın sertifika töreninde yaptığı konuşmasında; böyle bir projenin Sudan’da uygulanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Kök, bu sektörlerde Türkiye tarafında uygulanan projelerin devam edeceğini belirterek TİKA’ya teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Sudan Cumhuriyeti Federal Hayvan Kaynakları, Balıkçılık ve Hayvancılık Bakanı Dr. Faisal Hassan İbrahim ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'ndan her zaman ilgi gördüklerini, Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

TİKA adına törenlere katılan Program Koordinatörü Dr. Mahmut Çevik de gıdanın tüm insanların ortak sorunu ve kalkınmanın ise insanlarda yaratıcı gücün ortaya çıkartılması olduğunu dile getirdi. Çevik, şöyle konuştu:

“800 milyon insanın aç olarak uyuduğu dünyamızda amacımız gıda güvencesi olan, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan kardeş ülkelere destek olmaktır. Türkiye’nin güçlü tarımsal yapısı, bilgi birikimi ile emek vererek ülkelerin geleceklerine olumlu katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar TİKA tarım ve hayvancılık projeleri ile eğitimleri tamamlayan Sudanlı uzmanların Sudan ekonomisine ve üretimine katkı sağlayan projeleri yürüterek başarı sağladıklarını bugünden görmek Türkiye olarak bizleri sevindiriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: