Türkiye'den bayram manzaraları

Bayramın ilk gününde siyasiler bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşırken şehitliklerde hüzünlü ziyaretler vardı...

Türkiye'den bayram manzaraları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Kocatepe Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bayram namazı için geldiği Kocatepe Camii'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çevredeki yüksek binalara ve minarelere keskin nişancılar yerleştirildi. Bayram namazından sonra Cumhurbaşkanı Gül, caminin içinde vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Cami çıkışında da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Gül, özellikle çocuklarla ilgilendi. Öte yandan Kızılay, Kocatepe Camii'nde bayram namazı sonrası vatandaşlara lokum dağıttı.

Reklam
Reklam

Türkiye'den bayram manzaraları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde kıldı.

Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden saat 05.30 sıralarında çıkan Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'ne eldi. Burada sabah namazını ve ardından bayram namazını kılan Erdoğan, saat 08.50 sıralarında camiden ayrılarak evine döndü. Başbakan Erdoğan'ın evine dönüşünün ardından sokakta bekleyen çocuklara korumalar tarafından 5'er YTL bayram harçlığı dağıtıldı.

Türkiye'den bayram manzaraları

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayramların herkes için kendini sorgulamaları açısından bir fırsat olduğunu belirterek, "Türkiye'de insanlarımız çok fazla kendi günlük hesapların, çıkarlarını ve servet hırslarını ön plana çıkardılar" dedi. Ramazan bayramını Antalya'da geçiren CHP Lideri Deniz Baykal, bayram namazını Kaleiçi'nde bulunan tarihi Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı. Konyaaltı'ndaki evinden sabah erken saatlerde çıkan Baykal, bayram namazına torunları Alican ve Mehmet ile birlikte gitti. Tekeli Mehmet Paşa Camii imamının verdiği vaazı dinleyen Baykal, namazın bitiminin ardından cami çıkışında vatandaşların bayramını kutladı.

Reklam
Reklam

Türkiye'den bayram manzaraları

Gazetecilere açıklamada bulanan Baykal, tüm Müslüman aleminin bayramını kutlayarak, "Bayramlar, hepimiz için kendimizi sorgulamamız açısından bir fırsattır. Dinimizin değerlerini, ilkelerini, özünü hatırlamamız için bir fırsat olmalıdır. Çok acı günler yaşadık, büyük sıkıntıların içinden geçiriyoruz. Böyle bir ortamda hepimizin birbirimizle olan görevlerimizi ve kedimize olan sorumluluklarımızı hatırlamamız gerekiyor. Hepimiz İslamiyet'in gerçek değerini ilkelerini yaşam biçimini hatırlamalıyız. Türkiye'de insanlarımız çok fazla kendi günlük hesaplarını, çıkarlarını ve servet hırslarını ön plana çıkardılar. Bunların sorgulanması gerekiyor. Hepimiz daha mütevazı, daha adil, güzel bir yaşamı birbirimize sunabilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camii'nde kıldı. Bayram namazının ardından eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli, mezara kırmızı karanfiller koyarak, dua etti.

Reklam
Reklam

Türkiye'den bayram manzaraları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Gazi Mahallesi'nde bulunan Gazi Merkez Camii'nde kıldı. Sabah erken saatlerde evinden ayrılarak camiye gelen Bahçeli, vatandaşların yoğun ilgilisi ile karşılaştı. Uzun süre cami hocası tarafından verilen bayram hutbesini dinleyen Bahçeli, bayram namazının ardından açıklama yapmadan camiden ayrıldı. Bayram namazının ardından eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli, burada kendisini bekleyen partililer ile bayramlaştı. Merhum Alparslan Türkeş'in mezarı başında okunan dualara eşlik eden Bahçeli, kabre kırmızı karanfiller bırakarak ibrikle su döktü. Dua ederek kabri okşayan Bahçeli, partililerle bayramlaşmak üzere MHP Genel Merkezi'ne geçti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Geleceğe daha da güvenle bakabilmemiz için milletçe dayanışma içerisinde olmamız gerekir. Dayanışmamızı güçlendirecek bugünlerin değerini iyi bilmeliyiz" dedi. Şahin, bayram namazını Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Külliye Camisi'nde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Şahin, camideki çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Reklam
Reklam

Türkiye'den bayram manzaraları