Türkiye'den Kktc'ye Yangın Aracı

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve KKTC Orman Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereğince...

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve KKTC Orman Bakanlığı arasında düzenlenen protokol gereğince Kıbrıs Orman Bakanlığına iki adet yangında ilk müdahale ekip aracı hibe edildi.

Olası bir yangında ilk müdahale için ekip taşımak için kullanılacak olan iki adet araç, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Taşucu Gümrüğünden KKTC’ye gönderildi.

Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, "Orman müdürlüğümüz tarafından bize teslim edilen iki adet aracı KKTC’ye gönderdik. Umarız hiç kullanmak zorunda kalmazlar. Allah yangın ve doğal afetlerden herkesi korusun” dedi.

Reklam
Reklam

Gönderilen araçların Silifke ve Türkiye genelinde yaygın olarak kullanıldığını ifade eden Aslan, “Yangına ilk müdahale araçları, olası orman ve ot yangınlarına karşı çok faydalı. Arasözlere göre daha hızlı bir şekilde olay yerine ulaşabilen araçlarımız sayesinde bir çok orman ve ot yangını büyümeden önleniyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: