Türkiye'den Kuzey Kore'ye uyarı

Kuzey Kore'nin, önümüzdeki günlerde bir uzun menzilli füze denemesi yapabileceği yönündeki haberleri Ankara'da kaygı yarattı.

ANKARA (ANKA) - Dışişleri Bakanlığı, böyle bir gelişmenin "provokasyon" ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının açıkça ihlali olacağı uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kuzey Kore'nin, önümüzdeki günlerde bir uzun menzilli füze denemesi yapması olasılığı ile ilgili "Böyle bir gelişme hem uluslararası toplumun Kuzey Kore'den sorumlu davranması yönündeki beklentilerini hiçe sayan bir provokasyon olacak hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1718 ve 1874 sayılı kararlarının açıkça ihlali anlamına gelecektir" denildi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin kitle imha silahları ve bunların fırlatma araçlarının yayılmasının önlenmesine yönelik uluslararası çabaları aktif şekilde desteklediği belirtilen açıklamada Türkiye'nin, Kore Yarımadasının silahlardan arındırılmasına, huzur ve istikrara kavuşmasına ve Altılı Görüşmelerin en kısa sürede yeniden başlatılmasına önem verdiği de vurgulandı.

Dışişleri, açıklamasında ayrıca "Bu itibarla, Kuzey Kore'nin, uzun menzilli füze denemesi gibi, bölgesel ve küresel istikrarı olumsuz etkileyecek adımlardan sakınmasını beklemekteyiz" dedi.

Anahtar Kelimeler: