Türkiye'den Turizm Atağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED), Türk turizminin tanıtımı için yaptıkları işbirliği...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED), Türk turizminin tanıtımı için yaptıkları işbirliği devam ediyor. Turizm Bakanlığı ve TÜROFED, Almanya’da 5 dergide cover çalışması ile Türkiye tanıtımlarına devam ederken Rusya ve Ukrayna’nın önemli şehirlerinde de tanıtım atağına geçti.

Kamu-özel sektör işbirliği altında Turizm Bakanlığı ve TÜROFED, geçen günlerde Almanya’nın önemli dergileri olan Der Spiegel, Bunte, Gala, Brigitte, Stern’de cover çalışması yapıyor. Yaklaşık 1 milyon dergide tüm kapaklar Türkiye’nin reklamları ile kaplandı. 4 aylık periyota yayılan çalışma Temmuz ayının 15’ine kadar devam edecek. Bu çalışma, Eylül ayından itibaren Kış dönemine yönelik devam edecek.

Reklam
Reklam

Turizm Bakanlığı ve TÜROFED, Almanya’da tanıtım çalışmaları devam ederken Rusya ve Ukrayna’da da bir tanıtım atağı başlattı. Bu çalışma ile 15 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında Rusya’da Moskova ve St. Petersburg, Ukrayna’da Kiev’deki en önemli alışveriş merkezlerinde Türkiye standı açıldı. Bu stantlarda, Türk turizmi hakkında bilgi veren 150 bin dergi ile birlikte tur operatörleri ve otellere ait tanıtım materyallerinin dağıtımı yapılıyor. Ayrıca, hazırlanan Türkiye tanıtım dergisi Moscow News gazetesi ile ücretsiz olarak dağıtılacak.

Almanya, Rusya ve Ukrayna’daki tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Kamu-özel sektör işbirliğinin en güzel örneklerini ortaya koyuyoruz” dedi.

Almanya, Rusya ve Moskova’daki tanıtım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Osman Ayık, şöyle konuştu: “Almanya’nın en önemli dergileri ile cover çalışması, Rusya ve Ukrayna’da da AVM stand çalışmalarına devam ediyoruz. Bakanlığımızın önderliğinde yürüttüğümüz bu çalışmalara otellerimizin ve tur operatörlerimizin katılmasını sağladık. Böylece ilk kez ciddi bir tanıtım çalışmasını Bakanlık, oteller ve tur operatörleri birlikte gerçekleştiriyoruz." Bakan Ömer Çelik’in talimatları ile bu tip çalışmaları daha da güçlendireceklerini anlatan Ayık, şunları söyledi: "Böylece tüm sektör temsilcilerinin katılımıyla daha etkin tanıtım çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bu tanıtımlar yüksek sezona girerken ülkemize olan talebi tekrar canlandırmak ve hareket geçirmek adına önemli bir çalışma oluyor. Bakanlığımızın önderliğinde yapılan bu tanıtım çalışmaları önümüzdeki günlerde diğer pazarlara da kaydırılacak. Bu çalışmalar 2013 yılı turizm hareketlerine katkı ve canlanma sağladığı gibi 2014 yılı ile ilgili Türkiye’nin imajına da katkı sağlayacak. Bu çalışmaların hayata geçmesini sağlayan başta Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere tüm Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaların daha artması için özel sektör olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: