Türkiye'den Uçak Bileti Aramaları: Dünyada Sırbistan, Türkiye'de Edremit İlk Sırada

  Faik KAPTAN/İSTANBUL,(DHA) SEYAHAT arama motoru Skyscanner’den yayınlanan rapora göre 2014 yılında Türkiye’den yapılan yurt dışı uçak bileti aramalarında ülke bazında en

Faik KAPTAN/İSTANBUL,(DHA) SEYAHAT arama motoru Skyscanner’den yayınlanan rapora göre 2014 yılında Türkiye’den yapılan yurt dışı uçak bileti aramalarında ülke bazında en çok artış yüzde 62 ile Sırbistan, yurt içinde ise geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 187 oranında artışla Edremit ilk sırayı aldı.

Yayınlanan raporda şöyle denildi:

”Türklerin bu yıl rotayı Doğu Avrupa ve uzak destinasyonlara çevirdiği görüldü. Türkiye’den yapılan uçak bileti aramalarında ülke bazında en çok artış yüzde 62 ile Sırbistan’da görülürken, yüzde 46 ile Kıbrıs listede ikinci ve yüzde 33 ile Macaristan üçüncü sırada yer aldı. Endonezya ve Küba’nın yüzde 30 artış oranıyla 4. sırayı paylaşması ise Türklerin uzak destinasyonları da tercih ettiğini gösteriyor. Listedeki en fazla artış gösteren ilk 10 ülkeden Sırbistan, Kıbrıs, Endonezya, Beyaz Rusya ve Güney Kore'ye Türklerin vizesiz giriş yapabilmesinin, bu ülkelerin en çok tercih edilen destinasyonlar arasında olmasında etki göstermişe benziyor.”

Reklam
Reklam

EDREMİT EN ÇOK ARTIŞ GÖSTEREN DESTİNASYON
Raporda ayrıca, Skyscanner 2014 Seyahat Alışkanlıkları raporuna göre, geçtiğimiz seneye kıyasla seyahat aramalarında Edremit'in en çok artış gösteren destinasyon olarak dikkat çektiği, aramaların yüzde 187 oranında artış göstermesi 2014’te Edremit’in yıldızının parladığına işaret ettiği, ayrıca listenin ilk beşteki sıralamasına yeni giren Adıyaman ve Kahramanmaraş’ın da iç turizmde kültür turlarına olan talebin arttığının göstergesi olduğu bildirildi.

TÜRK SEYAHATSEVERLER "SON DAKİKACI"

Skyscanner Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre, Türk seyahatseverler ortalama 39 gün önceden tatil rezervasyonu yaparak 2013’te olduğu gibi bu sene de “son dakikacı” olarak ön plana çıkıyor. Elde edilen veriler, Türklerin en fazla perşembe günü arama yaptığını gösterirken, pazartesi günü rezervasyonların en yoğun olduğu gün olarak dikkat çekiyor. Türkler en çok cuma günü tatile çıkarak da hafta sonu fırsatlarını değerlendiriyor.
RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMLARINDA TERCİH YURTİÇİ

Reklam
Reklam

Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre 2014 yılında Kurban ve Ramazan Bayramı tatilinin kısa süreli olması seyahatseverlerin tatil seçenekleri konusunda belirleyici oldu. Türk seyahatseverler bayram tatillerinde tercihini yurtiçi destinasyonlarından yana kullandı. Yaz aylarına denk gelen tatillerde, listede İstanbul başı çekerken, İzmir, Antalya, Bodrum ve Antalya’nın ilk sıralarda yer alması seyahatseverlerin bayram tatili tercihlerini deniz, kum ve güneşten yana kullandığını gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: