Türkiye'den Yemen'de barışçıl ve acil değişim çağrısı

Türkiye, dost ve kardeş Yemen’de son günlerde meydana gelen çatışmalarda giderek artan sivil can kayıplarından...

Türkiye, dost ve kardeş Yemen’de son günlerde meydana gelen çatışmalarda giderek artan sivil can kayıplarından derin kaygı duyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gelinen aşamada Yemen’de halkın talep ve beklentilerine cevap veren barışçıl ve düzenli bir değişimin, daha fazla vakit kaybedilmeksizin başlatılması aciliyet kazanmıştır." denildi.

Yemen’de tüm tarafların, bir an önce çatışmalara son vermeye; huzur, asayiş ve istikrarın yeniden tesis edilebilmesi için azami itidal ve aklıselim ile davranmaya davet edildiği açıklamada, "Özellikle, Yemen Yönetiminden talep ve beklentilerini barışçıl yöntemlerle ifade eden göstericilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve sivil halka yönelik şiddete son verilmesi hususunda gerekli tüm tedbirleri biran önce almasını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Vekili Hadi’yi muhalefetle Körfez İşbirliği Konseyi Planı’nı müzakere etmek üzere yetkilendirmiş olduğu hatırlatılan açıklamada, "Ülkedeki tüm tarafları kucaklayan muteber bir siyasi değişim sürecinin bu defa başlatılarak, Yemen’deki krizin en kısa sürede barışçıl yollardan aşılmasını temenni ediyoruz." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz