Türkiye'nin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği DEAH'ta Hizmete Girdi

Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH), Türkiye'nin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği hizmete girdi.

Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH), Türkiye'nin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği hizmete girdi.

Son yıllarda birbiri ardına açılan yeni üniteleriyle Doğu ve Güneydoğu'nun yanı sıra Ortadoğu'nun muhtelif ülkelerinden gelen hastalara da sağlık hizmeti sunan DEAH'ta kanser hastalarının tedavisi için Cerrahi Onkoloji Kliniği kuruldu.

Ankara Üniversitesi'nden sonra Türkiye'nin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği olma özelliğine sahip klinikte görevli Cerrahi Onkoloji Doktoru Doç. Dr. Bahri Çakabay, Ankara Üniversitesi'nde ilk cerrahi onkoloji ihtisasını tamamladıktan sonra Diyarbakır'da görev yapmaya başladığını belirterek, amacının kanser hastalarının tedavisini gerçekleştirerek sağlıklarına kavuşturmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

-"Kanserde erken teşhis hayat kurtarır"-

Doç. Dr. Çakabay, DEAH'ta Türkiye'nin 2. Cerrahi Onkoloji Kliniği'ni hizmete açmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, meme, mide, yemek borusu, bağırsak, troid, pankreas ve karaciğer kanseri başta olmak üzere, cilt kanseri ve melenomlar ile karın zarı ve karın içine yayılım gösteren ileri kanserlerin cerrahi tedavisinin de klinikte başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

10'u aşkın kanser türünün tedavisi için hasta kabulüne başladıklarını ifade eden Çakabay, şöyle dedi:

"Kliniğimizde kısa bir zaman içerisinde 10'u aşkın mide kanseri, 5'in üzerinde kolon kanseri ve bir ileri düzeyde erkek meme kanseri ve bir yemek borusu kanseri tedavisi yapıldı. Cerrahi müdahalede bulunduğumuz hastalarımızın sağlık durumları gayet iyi. Tedavi için daha ileri merkezlere gitmek zorunda olan kanserli hastalara, yaşadıkları kentte bu olanağı sunabilmek bizim için en büyük mutluluk. Modern teknolojiye sahip cihazların bulunduğu hastanemizde her türlü ameliyat ve tedavi başarıyla yapılmaktadır. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Bu kadim kentte çalışmak ve insanlarına hizmet sunmak, bizim için tarifi imkansız bir sevinç vesilesi. Unutulmaması gereken bir husus da kanser hastalarına moral ve motivasyon sağlanması gerekliliği. Tıbbi müdahaleler ne kadar başarılı olursa olsun, psikolojik anlamda hastalara ve yakınlarına sürekli destek sağlanmalı ve moral aşılanmalıdır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: