Türkiye'nin 30. Büyükşehri Olma Ümidi Orduluları Heyecanlandırdı

Nüfusu 750 bini geçen Ordu; Karadeniz Bölgesi’nin Samsun ve Trabzon’dan sonra üçüncü, Türkiye’nin ise otuzuncu...

Nüfusu 750 bini geçen Ordu; Karadeniz Bölgesi’nin Samsun ve Trabzon’dan sonra üçüncü, Türkiye’nin ise otuzuncu büyükşehri olmaya hazırlanıyor.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, büyükşehir olmanın şehre çok büyük artıları olacağına dikkati çekerek, " Resmi bir açıklama yok ama 750 bin nüfusunun geçildiğine dair bilgi var. Nüfus olarak büyük olmak güzel bir şey. Büyük olmak güzel şey ama bu inşallah Ordu halkının sorunlarının çözümünde Karadeniz Bölgesi’nde daha yaşanabilir bir kent olmasında faydalı olur.” diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ınOrdu'nun büyükşehir yapılması için verdiği talimat, Ordulu vatandaşları da heyecanlandırdı. Ordulular büyükşehir olunduğunda en çok iş imkanının artmasını ve sanayinin gelişmesini istiyor. Samsun’u örnek veren vatandaşlar Ordu’nun büyükşehir olduktan sonra gelişerek büyüyeceğine inanıyor. Ordu’nun resmi olmayan rakamlara göre nüfusu 770.071.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz