"Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" Raporu

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 13 şirket, İstanbul Sanayi Odası'nca (İSO) geçen yılın verileri doğrultusunda hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 13 şirket, İstanbul Sanayi Odası'nca (İSO) geçen yılın verileri doğrultusunda hazırlanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde yer aldı.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, firmaların 2011 yılı bilançolarında belirttiği üretimden net satış miktarlarına göre gerçekleştirilen sıralama sonucu odaya kayıtlı 13 şirketin ilk 500'de yer almasının büyük başarı olduğu bildirildi.

Listede ilk sırada, 27 milyar 409 milyon 868 bin 901 liralık net üretim satışıyla Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (TÜPRAŞ) birinci olduğu duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"TÜPRAŞ'ı, 8 milyar 533 milyon 757 bin 811 lirayla Ford Otomotiv Sanayi AŞ izledi. Özel sektör kuruluşu olan Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları AŞ ise 7 milyar 357 milyon 961 bin 625 lirayla üçüncü sırayı aldı. Listede, odamıza kayıtlı 13 firma bulunuyor. Başta ülkemiz ekonomisi olmak üzere kentimiz ve bölgemizin ekonomik kalkınması ve istihdamına olan çok büyük katkılarından dolayı gurur duyduğumuz firmalarımıza, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz."

Açıklamada, odaya kayıtlı firmalardan Eti Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 67'nci, CP Standart Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 74'üncü, Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ'nin 135'inci, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 144, Vitra Karo Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 204'üncü, Demirer Kablo Tesisleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 237'nci, Akenerji Elektrik Üretim AŞ'nin 238'inci, Aydınlı Hazır Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 282'nci, Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 294'üncü, Sarar Giyim Tekstil Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 332'nci, Ertaş Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 410'uncu, Özdilek Ev Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 456'ncı, Penti Çorap Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de 483'üncü olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: