Türkiye’nin aşısı Urfa’dan

Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde 2002 yılında iki aile şirketi birleşerek Hayvan aşısı üreten bir tesis kurdu

Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde 2002 yılında iki aile şirketi birleşerek Hayvan aşısı üreten bir tesis kurdu. Evcil hayvanlarda görülen viral, bakteriyel, paraziter ve mikoplazmik hastalıklara karşı koruma amaçlı aşı, tedavi ve koruma amaçlı antiserum üreten Dollvet adlı firma bir anda pazara hakim oldu.

Organize Sanayi bölgesinde 54 metre kare alan üzerine inşa edilen tesis 56 kişiye iş imkanı sağlarken Türkiye’nin de en büyük firması olma özelliğine sahip. Daha önce Türkiye’de kullanılan tüm aşıların ithal edildiğini söyleyen firma yetkilileri Türkiye pazarının % 5 üretimini yaparak yabancı ülkelerin tekelinden çıkardıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Kimyager, uzman veteriner, veteriner, teknisyen ve mühendislerden oluşan 56 kişilik ekip son teknoloji makinelerle aşı üretimini laboratuar ortamında gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Ahmet Ertekin ‘’biz şu an dolvette veteriner aşısı üretiyoruz büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ve yeni başladığımız otovaksin balık üretimi yapıyoruz. Bizim yönetim kurulumuz Urfa’yı sevdiği için ve gerçektende Urfa’nın yatırıma ihtiyacı olduğu için Urfa’ya katma değer sağlamak için geldik. Ama gerçekten uzmanların buraya gelmesi kolay olmadı. Onlarda fedakarlıklar yaparak buraya geldi.’’ dedi.

Hayvanların hastalıktan korunması için önlem alınması gerektiğinin altını çizen Ertekin, ‘’Hayvanları hastalıktan korumaları gerekiyor. Hastalandıktan hayvan verim kaybettikten sonra tekrar onu tedaviye harcadığı masraf çok daha pahallıya geleceğinden dolayı hayvan sahiplerini koruyucu veteriner uygulaması yapmalarını hayvanlar hastalanmadan önce aşılarının yapılmasını öneriyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: