"Türkiye'nin bütünlüğü için"

DİYARBAKIR (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülecek olan 'Doğu ve Güneydoğu Müsteşarlığı' için yıllar önce yasa hazırladıklarını belirterek, "Ancak hazırlanan yasa Diyarbakır surlarına çarparak geri döndü" dedi.

Diyarbakır Demirok tesislerinde düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne DYP milletvekilleri Salih Sümer ve Nurettin Atik ile birlikte katılan Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, Doğu ve Güneydoğu Müsteşarlığı ve idam konularını değerlendirdi.
Ensarioğlu, "Doğu ve Güneydoğu Müsteşarlığı için yasa hazırladık. Ancak hazırladığımız yasa Diyarbakır surlarına çarpar gibi geri döndü. Önce ismi uygun görülmedi, sonra sen eyalet mi istiyorsun denildi. Ama şimdi Milli Güvenlik Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Bu sevindirici bir olay" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin bütünlüğü için idamın kaldırılması gerektiğini savunan DYP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, "Ya idam tam kalkar, ya da kalkmaz. Şahıslar ve bölgeler için demokrasi gelmez. Bölgede yıllarca kardeş kanı aktı. Dağdaki de kardeşim, polisi de askeri de. Önemli olan eksiklerin tamamlanmasıdır" diye konuştu.

450 delegenin hazır bulunduğu kongreye tek liste ile katılan Galip Ensarioğlu, oylama sonucu yeniden başkan seçildi.