"Türkiye'nin bütünlüğü tehlike altındadır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün Türkiye'nin bütünlüğü ve milletimizin kardeşliği tehlike altındadır" dedi.

Bahçeli, Erzurum İstasyon Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 59. Hükümetin politikalarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, 22 Temmuzda yapılacak milletvekilliği seçiminden MHP'nin tek başına iktidar olarak çıkacağını savundu.

22 Temmuz sabahı karanlık bir devrin kapanarak, yeni bir devrin başlayacağını belirten Bahçeli, "İş birlikçi Hükümetin teslimiyetçi tutumuyla vatanımızın bütünlüğü tehdit altındadır. Osmanlı'yı yıkan küresel aktörler, 84 yıl sonra teslimiyetçi bir hükümet bulmuşlardır" dedi.

Reklam
Reklam

"Başbakan Tokat'ta, Yozgat'ta yani milliyetçilerin Harman olduğu bölgelerde akılları karıştırmaya çalışıyor" diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah'tan korkmaz adam, niye milliyetçi harekete iftira atıyorsun. 'Sayın' diyen sensin, onun şehit ettiklerine 'kelle' diyen de sensin.

Kendisi 4 yıl 8 ay 19 günden beri iktidarda. Bize (Teröristbaşını neden asmadınız?) diyorlar. Ona 11. Protokol engel oldu. 11. Protokol'ün altında bugünkü 59. Hükümetin başbakan yardımcıları Abdullah Gül ve Abdullatif Şener'in imzaları vardır. O dönem 129 milletvekili olan MHP'yi (Neden asmadın?) diye suçluyorsun. Tek başına iktidar olan sensin."

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendisiyle ilgili olarak Doğu'ya, Güneydoğu'ya gitmediği yönünde eleştiride bulunduğunu anlatarak, "Soruyorum Erzurum neresi?" dedi.

Konuşmasında cumhurbaşkanı seçimine de değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanını seçemedin. Kendin aday olmayıp kaçtın. Yakın arkadaşını kurban ettin. Sayın Gül, meydanlarda mağdur olduğunu söyleme.

Reklam
Reklam

Nasipse olur değilse olmaz. Sen teröristi susturacağına şehit yakınlarını susturmaya çalıştın. Sayın Başbakan kaçışın kurtuluşun yok. Bush kardeşinin yanına da gitsen alıp getirip, hesap soracağız."

AA