Türkiye'nin de kent ormanı oldu

İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AB'ye girip girmeyeceği konuşulan bir Türkiye yok, müzakere süreci başladıktan sonra bu süreç nasıl devam edecek, artık bu konuşuluyor" dedi.

Avrupalıların hemen her şehrinde yer alan 'Kent Ormanları', Türkiye'de de hayata geçirildi. Kent Ormanları'nın ilk adımı, Ümraniye'de düzenlenen açılışla atıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un yanı sıra Bursa, Antalya, İzmir, Eskişehir ve Adana'daki "Kent Ormanları"nın video konferans sistemiyle ortak açılışı dolayısıyla Ümraniye'de düzenlenen törene katıldı. Törene Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, İstanbul Vali Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, üzerinde takım elbise bulunan fakat kravat takmadığı gözlenen Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu. Erdoğan, vatandaşların temiz hava teneffüs etme imkanına sahip olacağını belirterek, "Durmak yok, bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Artık karanlıklar bir tarafa, aydınlık gözüktü. Bu aydınlığa doğru emin adımlarla gidiyoruz. Dünyada artık itibar noktasında farklı bir konuda olan Türkiye ve Türk insanı var. Bunu başarmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Her geçen gün daha iyiye gideceğiz. Yoksulluğun önünü kesmek için yolsuzlukların bitmesi lazım, hortumların kesilmesi lazım diyorduk. Bu hortumlar tek tek kesiliyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, halkın eğitimde daha modern, daha çağdaş imkanlara sahip olması için çalıştıklarını söyledi. Türkiye genelindeki eğitime 100'de 100 destek kampanyasının sürdüğünü belirten Erdoğan, "Bütün bölgelerimizde artık eğitimi halkımızın ayağına götüreceğiz. Bu yıl da ilköğretimde öğrencilerimiz ücretsiz olarak kitaplarını alacaklar.

Reklam
Reklam

Geçen yıl sosyal hukuk devletinin bir gereği olarak 800 bin ton kömür fakir fukaraya dağıtmıştık. Bu yıl da dar gelirli vatandaşlara 1 milyon ton kömür dağıtılacak. Piyasaya 3 milyon ton ucuz kömür sunacağız. Onun da çalışmalarını yapıyoruz. Sağlık alanında da çalışmalarımız sürüyor. SSK hastanelerinde ilaç kuyrukları halkı bezdiriyordu. Şu anda son aşamaya geldik ve artık SSK'lı olan vatandaşım ilacını serbest eczanelerden de alacak, bunun çalışmaları bitmek üzere. Türkiye'de tüm sosyal güvence altına olan vatandaşlar devlet hastanelerinden, SSK hastanelerinden, özel hastanelerden ve vakfı hastanelerinden aynen istifade edebileceklerdir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, ekonominin her geçen gün rayına oturduğunu söyledi. Enflasyonda hedefin yakalanacağını belirten Erdoğan, "Türkiye şu anda ilk 4 ay itibariyle dünyada ihracatta en önde gelen ülke durumuna gelmiştir. Yarınlar daha iyi olacak. El ele vereceğiz, birbirimizle dayanışma içinde olacağız. Artık, her yönüyle dünyaya açılmış bir Türkiye var.

Reklam
Reklam

AB'ye girip girmeyeceği konuşulan bir Türkiye yok, müzakere süreci başladıktan sonra bu süreç nasıl devam edecek, artık bu konuşuluyor" dedi. Erdoğan, konuşması sırasında bölgeye yakın olan Hekimbaşı Çöplüğü'nde yaklaşık 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayı hatırlatarak, "O zaman hangi zihniyetin iktidar olduğunu biliyoruz. Ama biz Hekimbaşı Çöplüğü'nü ne hale getirdik. Biz hep inançlı olduk çünkü başarıya inanmıştık. Aynı şekilde bu yolda ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan, açılışın yapıldığı diğer şehirlerin valileriyle sinevizyonla bağlanarak konuştu. Konuşmaların ardından açılış, Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, açılışın ardından Erdoğan'a küçük bir ağaç hediye etti. Erdoğan, açılışı yaptıktan sonra bir fidan dikti.

İstanbul Kent Ormanı açılışında, sinevizyondan canlı bağlantıyla diğer 5 ildeki kent ormanı da hizmete girdi. İstanbul'daki Kent Ormanı projesiyle, Anadolu yakasında 10 milyon metrekarelik yeşil alan, özel bir düzenlemeyle halkın kullanımına açıldı. Daha çok yürüyüş, koşu ve spor amaçlı kullanılacak olan Kent Ormanı'na sadece bisiklet girebilecek. Ücretsiz faydalanılacak Kent Ormanı'nın girişinde bin araçlık otopark bulunuyor. Ümraniye sınırları içinde Elmalı Barajı çevresini de içine alan Kent Ormanı'nda yürüyüş parkurları, spor alanları, çocuk parkları bulunuyor. Beykoz, Ümraniye ve Üsküdar ilçesi sınırları içinde bulunan Kent Ormanı'na, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bağlanan TEM yolundan ulaşılabilecek. Sadece mangal ve ateş yakılamayacak olan ormanda isteyenler özel olarak hazırlanan ahşap masalarda evlerinden getirdikleri yemeklerini yiyebilecekler.

Reklam
Reklam