Türkiye'nin doğalgaz üretimi artıyor

ANKARA (İHA) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), doğalgaz aramalarında yaptığı son ataklarla bütçesine 10 milyon dolarlık bir ek gelir kazandırdığı bildirildi.

TPAO, son dönemde yaptığı doğalgaz aramalarının pek çoğundan olumlu sonuç alınca, bütçesine de ek gelir sağladı. Alınan bilgiye göre TPAO, Trakya'daki yoğun doğalgaz çalışmalarında olumlu sonuçlara ulaştı. TPAO'nun Adatepe Kuyusu'nda yaptığı doğalgaz çalışmaları olumlu sonuç verdi ve Adatepe-2 kuyusunda 70 bin metreküp/gün doğalgaz rezervine ulaşıldı. Keşfin hemen ardından üretime geçilen Adatepe doğalgazı, Çorlu Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) verilmeye başlandı.

Reklam
Reklam

Silivri'de de geçen sene bulunan 1 milyar 600 milyon metreküplük doğalgazın ardından 3 milyar 400 milyon metreküp daha doğalgaz rezervi bulundu. Akçakoca'daki Ayazlı-1 Sondajı'nda da doğalgaz bulunduğunu geçtiğimiz ay duyuran TPAO, buradaki doğalgazın Erdemir'e satışında da son noktaya geldi. Doğalgaz keşfi yapılan bölgelerde hemen üretime geçen TPAO, bu rezervlere yakın bölgelerde yer alan ve doğalgaz talebi olan kuruluşlara doğalgazı satmaya başlıyor. Yeni yapılan doğalgaz keşifleri ile bütçesine 10 milyon dolar daha kazandıran TPAO, yurt dışında da doğalgaz ve petrol aramalarını sürdürüyor.

Öte yandan, edinilen bilgiye göre, TPAO, Raman'daki Silivanka 31 Kuyusu'nda da petrole ulaştı. Buradaki petrol rezervinin 1810 varil/gün olduğu öğrenildi.