Türkiye’nin Dönüşümü, Sektör Temsilcilerine Anlatılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüşümünün sektör temsilcilerine anlatılacağı bilgilendirme toplantı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüşümünün sektör temsilcilerine anlatılacağı bilgilendirme toplantı düzenlenecek.

Bu ayın sonunda ilk kazmanın vurulması beklenen afet riski altındaki alanların dönüşümünde yer alacak olan sektör temsilcilerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bilgilendirme toplantısı yapacak. “Depremin ne zaman geleceği belli değil, ancak neler yapılacağı belli” sloganıyla yapılacak toplantıların ilki, bu ay İstanbul’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla başlayacak. Daha sonra İzmir, Bursa, Kocaeli ve Van’da toplantılar devam edecek.

Reklam
Reklam

Belediye, müteahhit, mühendis odaları ve şehir plancıları temsilcilerinin katılacağı toplantılarda, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Bursa gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ve birinci derece deprem bölgesi olan illerde, yapılacak çalışmalar ile ilgili katılımcılara bilgi verilecek.

Van’da meydana gelen ve 25 saniye süren 7,2 şiddetindeki depremin birinci yılına yaklaşılırken, sektör temsilcileri ile Bakanlık yetkilileri Van’da buluşacak. Van’da aynı şekilde bir felaketin yaşanmamasına yönelik neler yapılabileceğinin anlatılacağı toplantı, 15 Eylül’de Bakan Bayraktar’ın katımlıyla geçekleşmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: