Türkiye'nin Dördüncü Yüz Nakli

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen oğullarının organlarını bağışlayan aile, Uşak Kent Konseyi'nce "yılın ailesi" seçildi.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen oğullarının organlarını bağışlayan aile, Uşak Kent Konseyi'nce "yılın ailesi" seçildi.

Uşak Kent Konseyi Başkanı ve Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Türkiye'nin ilk yüz naklinin donörü Ahmet Kaya'nın kardeşi Fadime Çil'le birlikte yüzü ve organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın ailesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Aydın, Tevfik Yılmaz'ın babası Mehmet Yılmaz ile annesi Emine Yılmaz'ın oğullarının ölüm haberini alır almaz organlarını bağışlama kararı almalarının organ bekleyen çok sayıda kişiye umut olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Bu davranışlarından dolayı fedakar anne ve babayı "yılın ailesi" seçmeyi kararlaştırdıklarını kaydeden Aydın, "Umarım bu gibi üzücü olaylar bir daha yaşanmaz. Ancak Mehmet bey ve eşi Emine hanım pek çok aileye bu onurlu kararı vererek örnek olmuşlardır. Bir Uşaklı olarak, bir sağlık çalışanı olarak onları canıgönülden tebrik ediyorum" dedi.

Oğlunun beyin ölümünün Anneler Günü'nde gerçekleştiğini belirten Emine Yılmaz, "Oğlum sanki hiç ölmemiş gibi. Bugün bizi "yılın ailesi" seçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün oğlum bana en güzel Anneler Günü hediyesini verdi. Bundan sonra organ bağışına katkıda bulunmak için çalışacağım. Gerekirse sokak sokak dolaşıp insanlara organ bağışının önemini anlatacağım. Oğlum öldü ancak bugün bana o hiç ölmemiş gibi geliyor. O, organlarıyla aramızda yaşıyor" diye konuştu.

Mehmet Yılmaz da sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşadıklarını ifade ederek, kendilerini "yılın ailesi" seçen Uşak Kent Konseyi başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Fadime Çil ise organ bağışında bulunan ailelerin ortak duygular yaşadığını, Tevfik Yılmaz'ın anne ve babasına her zaman destek olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: